Επί ποδός οι αγρότες στη Θεσσαλονίκη – Κατεβάζουν 300 τρακτέρ στην «Agrotica»

Επί ποδός οι αγρότες στη Θεσσαλονίκη – Κατεβάζουν 300 τρακτέρ στην «Agrotica»

Συνεχίζουν τις δυναμικές κινητοποιήσεις οι αγρότες παρά τα «ψίχουλα» που υπόσχεται περί ενίσχυσης η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της βορείου Ελλάδας ετοιμάζουν δυναμική κάθοδο στην αυριανή (1/2) έκθεση Agrotica, με 300 τρακτέρ, με στόχο να στείλουν ηχηρό μήνυμα στο Μαξίμου.

«Μέχρι τις 10:30 το πρωί, τα 300 τρακτέρ που θα φτάσουν στην πόλη από τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις – από το λιμάνι, το Δερβένι και τα Μουδανιά– , θα έχουν τοποθετηθεί και σταθμεύσει επάνω στο πεζοδρόμιο, στο Νότιο Τόξο της ΔΕΘ, όπου και θα παραμείνουν καθόλη τη διάρκεια της έκθεσης μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου. Η τοποθέτησή τους θα γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να υπάρχει ελεύθερη δίοδος προκειμένου να περνούν οι επισκέπτες της έκθεσης και όχι μόνο», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Κώστας Χατζηπαραδείσης, αγρότης από τον Λαγκαδά.

«Δεν έχουμε καμία πρόθεση να επιτείνουμε το ήδη επιβαρυμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη», επισήμανε ο ίδιος, προσθέτοντας: «η κινητοποίησή μας έχει συμβολικό χαρακτήρα και γίνεται με στόχο να δείξουμε ότι ανεξάρτητα των πολιτικών πεποιθήσεων που καθένας από εμάς έχει, όλοι μας είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά προκειμένου να εξασφαλίσουμε την επιβίωση και βιωσιμότητά μας».

«Στη διάρκεια της τετραήμερης παραμονής μας στην Agrotica, καλούμε όλα τα μέσα, πολιτικούς και πολίτες να μας επισκεφθούν και να ενημερωθούν για το τι πραγματικά συμβαίνει με τον πρωτογενή τομέα». «Είναι δικαιολογημένο και καλώς βρίσκεται ο κάμπος της Θεσσαλίας στο επίκεντρο, αλλά τα προβλήματα στην υπόλοιπη Ελλάδα οξύνονται για τους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους και η επιβίωση είναι θέμα χρόνου να “γκρεμιστεί”», υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης: Αγρότες: Νέα μπλόκα και δυναμικές κινητοποιήσεις απέναντι στις επικοινωνιακές εξαγγελίες Μητσοτάκη (Videos)

Αγρότες: Έξω φρενών με τον προκλητικό Αυγενάκη: «Το ‘αρκετά’ κ. υπουργέ να το πείτε στον οδηγό σας» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter