Αγρότες: Νέα μπλόκα και δυναμικές κινητοποιήσεις απέναντι στις επικοινωνιακές εξαγγελίες Μητσοτάκη (Videos)

Αγρότες: Νέα μπλόκα και δυναμικές κινητοποιήσεις απέναντι στις επικοινωνιακές εξαγγελίες Μητσοτάκη (Videos)

Οι αγρότες άκουσαν την Τρίτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εξαγγέλλει μέσω του ραδιοφωνικού ΣΚΑΪ, «πρόσθετη αρωγή» ύψους 5-10.000 ευρώ και αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, απέναντι στα «ψίχουλα» που υπόσχεται -κατόπιν εορτής μάλιστα- η κυβέρνηση.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που πραγματοποίησαν στον Παλαμά την Τρίτη, αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις δράσεις τους με συμβολικούς αποκλεισμούς οδικών αξόνων και διοργάνωση συλλαλητηρίου το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, όπου θα είναι σε εξέλιξη η έκθεση Agrotica.

Συγκεκριμένα, αποφάσισαν τα εξής:

  • Να αποστείλουν τα αιτήματα στο Μαξίμου ώστε να τα επεξεργαστούν στην κυβέρνηση και να οριστεί η συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Τα αιτήματα αυτά βρίσκουν σύμφωνους τους αγρότες σε όλη τη χώρα.
  • Όλα τα μπλόκα όλης της Θεσσαλίας συντονισμένα στις 16:00 το απόγευμα θα αποκλείουν ταυτόχρονα το σημείο στο όποιο βρίσκονται σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο αρχής γενομένης από την Τετάρτη (31/1).
  • Οι Θεσσαλοί αγρότες κατεβαίνουν στην Agrotica το ερχόμενο Σάββατο και πραγματοποιούν συλλαλητήριο στις 12:00 το μεσημέρι στη βόρεια είσοδο της έκθεσης

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Κωνσταντίνος Τζέλλας, η αναγκαιότητα συντονισμού των μπλόκων προκύπτει από τα ίδια τα προβλήματα των αγροτών της περιοχής που είναι κοινά αλλά και τους κοινούς στόχους πάλης.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Ενεργά στο πλάι των αγροτών μετά την αυτοκριτική – Πώς απέτρεψε τη διακοπή ρεύματος σε εκατοντάδες ευάλωτους

Αγρότες Θεσσαλίας: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις με μπλόκα στην Εθνική Οδό και συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επικοινωνιακές εξαγγελίες κατόπιν εορτής για «πρόσθετη αρωγή» στους αγρότες

«Το μέγεθος των προβλημάτων συμβαδίζει με τον αριθμό των τρακτέρ» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τζέλλας χαιρετίζοντας τη μεγάλη συμμετοχή των Θεσσαλών αγροτών στα μπλόκα και επισημαίνοντας ότι οι αποζημιώσεις που δόθηκαν δεν επαρκούν για να καλυφτούν ούτε καν τα καλλιεργητικά έξοδα, παραμένει άγνωστο το τελικό ποσό που θα τους καταβληθεί ως αποζημίωση, καθυστερούν τα έργα αποκατάστασης των ζημιών, αλλά και η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, ενώ και η νέα ΚΑΠ έχει φέρει μεγάλες περικοπές στη βασική ενίσχυση.

«Τώρα είναι ευκαιρία μέσα από τη δύναμη την ενότητα και τον αγώνα μας να κερδίσουμε λύσεις στα αιτήματα μας» τόνισε για να ακολουθήσει η αναφορά του στο διεκδικητικό πλαίσιο των κινητοποιήσεων που περιλαμβάνει τα εξής:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter