Χάος στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης: Αστυνομικοί διαλύουν με τη βία την κατάληψη (Videos)

Χάος στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης: Αστυνομικοί διαλύουν με τη βία την κατάληψη (Videos)

Απίστευτες εικόνες από το πανεπιστήμιο της Σορβόννης κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Καθώς οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη εξαπλώνονται και σε άλλα ιδρύματα στην Ευρώπη, μετά το τεράστιο κύμα διαμαρτυρίας στις ΗΠΑ, οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν για να διαλύσουν βίαια την κατάληψη στη Σορβόννη.

Η διοίκηση του πανεπιστημίου αποφάσισε να ζητήσει την παρέμβαση της αστυνομίας για την απομάκρυνση των φοιτητών σε μια προσπάθεια να τερματίσει εν τη γενέσει την κινητοποίηση.

Αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στον δρόμο μπροστά από την κύρια είσοδο του πανεπιστημίου και βρέθηκαν αντιμέτωπες με μια ομάδα περίπου 50 φοιτητών, όπως μεταδίδει ένας δημοσιογράφος του Reuters.

«Στρώσαμε σκηνές… όπως σε πολλά πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ευαισθητοποιήσουμε το κόσμο για το τι συμβαίνει στην Παλαιστίνη, για τη συνεχιζόμενη γενοκτονία στη Γάζα», τόνισε. Ένας συμφοιτητής του δήλωσε στο Reuters πως «αυτό για το οποίο πιέζουμε είναι η ειρήνη και απαντούν με βία και πάλι βία».

Από την πλευρά της, πηγή από την αστυνομία, ισχυρίστηκε πως «η επιχείρηση διήρκεσε μόνο λίγα λεπτά και ολοκληρώθηκε ειρηνικά χωρίς επεισόδια». Αρνήθηκε ωστόσο να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο απομάκρυνσης των φοιτητών, ο οποίος έχει καταγραφεί σε βίντεο.

Διαβάστε επίσης: Μεγαλώνει το κίνημα υποστήριξης των Παλαιστινίων: Οι φοιτητές ξεσηκώνονται και στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης

Aμερικανικά πανεπιστήμια: Κλιμακώνονται οι φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις – 200 συλλήψεις (Video)

ΗΠΑ: Eξαπλώνεται το κίνημα διαμαρτυρίας για τη Γάζα, παρά τις συλλήψεις – To Columbia ήταν μόνο η αρχή (Videos – Photos)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter