Ίλαν Παπέ: Ο Ισραηλινός ακαδημαϊκός ανακρίθηκε από το FBI στο αεροδρόμιο του Ντιτρόιτ – «Με ρωτούσαν για τη Χαμάς…»

Ίλαν Παπέ: Ο Ισραηλινός ακαδημαϊκός ανακρίθηκε από το FBI στο αεροδρόμιο του Ντιτρόιτ – «Με ρωτούσαν για τη Χαμάς…»
Πηγή φωτογραφίας: prc.org.uk

«Εσείς γνωρίζατε ότι οι 70χρονοι καθηγητές ιστορίας απειλούν την ασφάλεια των ΗΠΑ;», διερωτήθηκε ο γνωστός Ισραηλινός ακαδημαϊκός και ιστορικός, Ίλαν Πάπε, περιγράφοντας στα social media την περιπέτεια που είχε στο αεροδρόμιο του Ντιτρόιτ.

«Προσγειώθηκα τη Δευτέρα στο αεροδρόμιο του Ντιτρόιτ και τέθηκα υπό κράτηση, με το FBI να με ανακρίνει επί δύο ώρες. Μου πήραν επίσης και το κινητό μου τηλέφωνο», σημειώνει ο ιστορικός.

Πρόσθεσε ότι «οι δυο άνδρες δεν ήταν επιθετικοί ή αγενείς, αλλά οι ερωτήσεις τους ήταν… εκτός τόπου και χρόνου».

«Είστε υποστηρικτής της Χαμάς; Θεωρείτε τις ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα ως γενοκτονία; Ποια είναι η λύση στον πόλεμο; Ποιοι είναι οι Άραβες και Μουσουλμάνοι φίλοι σας στις ΗΠΑ; Πόσο καιρό τους γνωρίζετε; Τι είδους σχέσεις έχετε αναπτύξει;», ήταν μερικές από τις ερωτήσεις που απηύθυναν οι άνδρες του FBI στον Πάπε, όπως κατήγγειλε ο ίδιος.

Στη συνέχεια, ο ίδιος περιέγραψε πώς χειρίστηκε την ανάκριση του FBI, σημειώνοντας ότι «σε ορισμένες περιπτώσεις τους παρέπεμψα στα βιβλία μου, ενώ σε άλλες απαντούσα λακωνικά με ένα “ναι” ή ένα “όχι”. Ήμουν εξαντλημένος μετά από 8 ώρες πτήσης».

«Στη συνέχεια μίλησαν στο τηλέφωνο για αρκετά λεπτά με κάποιους, ίσως με τους Ισραηλινούς και αφού αντέγραψαν όλα τα στοιχεία από το τηλέφωνό μου, με άφησαν να εισέλθω», συμπλήρωσε.

«Γνωρίζω ότι αρκετοί από εσάς έχετε ζήσει πολύ χειρότερες εμπειρίες, αλλά μετά την άρνηση της Γαλλίας και της Γερμανίας να απαγορεύσουν την είσοδο του ρέκτορα του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης επειδή είναι Παλαιστίνιος, ένας Θεός ξέρει τι έρχεται…».

Η ανάρτηση του Ιλάν Πάπε

Ποιος είναι ο Ίλαν Πάπε

Ο Ισραηλινός ιστορικός καταγωγής Ιλάν Πάπε γεννήθηκε το 1954 στη Χάιφα. Δίδαξε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Χάιφα, από όπου έφυγε το 2007 για να διδάξει στο τμήμα Ιστορίας του Πανεπιστημίου Έξετερ στη Βρετανία. Ανήκει στο ρεύμα των Νέων Ιστορικών, έχοντας ασκήσει δριμεία κριτική στην πολιτική του Ισραήλ σχετικά με το Παλαιστινιακό και άλλα ζητήματα.

Είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου Εμίλ Τουμά για τις Παλαιστινιακές Σπουδές. Εκτός από την “Ιστορία της σύγχρονης Παλαιστίνης” έχει γράψει τα βιβλία: “Britain and the Arab-Israeli Conflict” (“H Βρετανία και η αραβο-ισραηλινή διένεξη), “The Making of the Arab-Israeli Conflict, 1947-1951” (“H δημιουργία της αραβο-ισραηλινής διένεξης, 1947-1951”), “The Israel/Palestine Question” (“Το ισραηλινό/παλαιστινιακό ζήτημα”), “Τhe Modern Middle East” (“Η σύγχρονη Μέση Ανατολή”) και “The Ethnic Cleansing of Palestine” (“Η εθνοκάθαρση στην Παλαιστίνη”).

Διαβάστε επίσης:

Ρόμπερτ Φίτσο: Ανέκτησε τις αισθήσεις του ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας – «Πολιτικό το κίνητρο της επίθεσης»

Σε απόγνωση οι Θεσσαλοί οκτώ μήνες μετά την καταστροφή – Ολα στο μηδέν, λένε στο Documento οι πλημμυροπαθείς

Συναγερμός στο Μενίδι: Νεκρή γυναίκα στη μέση του δρόμου

Καιρός: «Κοκτέιλ» ζέστης και αφρικανικής σκόνης – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει (LIVE)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter