Ρόμπερτ Φίτσο: Ανέκτησε τις αισθήσεις του ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας – «Πολιτικό το κίνητρο της επίθεσης»

Ρόμπερτ Φίτσο: Ανέκτησε τις αισθήσεις του ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας – «Πολιτικό το κίνητρο της επίθεσης»

Σλοβάκικα ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο Ρόμπερτ Φίτσο ανέκτησε τις αισθήσεις του έπειτα από πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, δίχως να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες. Ο 59χρονος πρωθυπουργός της Σλοβακίας δέχθηκε πυροβολισμούς την Τετάρτη καθώς χαιρετούσε πολίτες.

Η ζωή του Ρόμπερτ Φίτσο διέτρεχε σοβαρό κίνδυνο, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Δεν έχει υπάρξει καμιά επίσημη ανακοίνωση ή διευκρίνιση έκτοτε.

«Πολιτικό κίνητρο»

Συγκρατώντας μετά βίας τα δάκρυά του, ο υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Κάλινιακ μίλησε για την επίθεση κατά του Φίτσο, από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών Εστόκ σχολίασε πως το κίνητρο της επίθεσης ήταν «πολιτικό».

Παρά το επίσημο εμπάργκο στη μετάδοση πληροφοριών για την υπόθεση, το σλοβάκικο τηλεοπτικό δίκτυο TA3 πρόβαλε βίντεο με τον φερόμενο ως δράστη να δηλώνει πως «δεν συμφωνεί με την κυβερνητική πολιτική» και να αναφέρεται ειδικά στην απόφαση της κυβέρνησης Φίτσο να κλείσει η δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση RTVS, εναντίον της οποίας οργανώνονται διαδηλώσεις επί εβδομάδες.

Ο κ. Εστόκ, ανακοινώνοντας πως αυξάνονται τα μέτρα προστασίας πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων, κάλεσε ταυτόχρονα τους πολιτικούς όλων των παρατάξεων να σταματήσουν «να υποκινούν μίσος εναντίον αντιπάλων τους μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης».

Ο ηγέτης της φιλελεύθερης αντιπολίτευσης Μιχάλ Σιμέτσα ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες εμφανίσεις του επ’ αόριστον το απόγευμα της Τετάρτης, συμπεριλαμβανομένης διαδήλωσης εναντίον της κυβέρνησης που επρόκειτο να γίνει το βράδυ.

Συνελήφθη 71χρονος συγγραφέας

Ο φερόμενος ως δράστης, λογοτέχνης 71 ετών, συνελήφθη από την αστυνομία και παραμένει υπό κράτηση.

Το πρόσωπο που έχει συλληφθεί και κατηγορείται πως πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής τον Σλοβάκο πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίτσο είναι συγγραφέας, 71 ετών, με καταγωγή από το κεντρικό τμήμα της χώρας, μεταδίδουν σλοβακικά ΜΜΕ.

«Νομίζω πως μπορώ να το επιβεβαιώσω, ναι», είπε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών Ματούς Σουτάι Εστόκ, ερωτηθείς σχετικά με την ταυτότητα του φερόμενου ως δράστη, που σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες συγκαταλέγεται στους ιδρυτές της λογοτεχνικής λέσχης Ντούα (Dúha, «Ουράνιο Τόξο») στην πόλη Λεβίτσε.

Δημοσιεύματα του σλοβακικού Τύπου αναφέρουν πως ο λογοτέχνης έχει κυκλοφορήσει ιδίως τρεις ποιητικές συλλογές και είναι μέλος της ένωσης σλοβάκων συγγραφέων.

Διαβάστε επίσης:

Σλοβακία: Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός Φίκο «θα ζήσει» – Η στιγμή της δολοφονικής επίθεσης (Video)

Ο Σλοβάκος συγγραφέας Τσιντούλα δράστης της δολοφονικής απόπειρας κατά του Φίτσο – Σε κρίσιμη κατάσταση ο πρωθυπουργός (Video)

Βίντεο από την πρώτη ανάκριση του συγγραφέα που επιχείρησε να σκοτώσει τον Φίτσο – «Διαφωνούσα με την πολιτική του»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter