Ο Σλοβάκος συγγραφέας Τσιντούλα δράστης της δολοφονικής απόπειρας κατά του Φίτσο – Σε κρίσιμη κατάσταση ο πρωθυπουργός (Video)

Ο Σλοβάκος συγγραφέας Τσιντούλα δράστης της δολοφονικής απόπειρας κατά του Φίτσο – Σε κρίσιμη κατάσταση ο πρωθυπουργός  (Video)

Ο διάσημος Σλοβάκος συγγραφέας Γιούραϊ Τσιντούλα φέρεται να είναι ο ένοπλος που πυροβόλησε και τραυμάτισε τον πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίτσο το μεσημέρι της Τετάρτης στην πόλη Χάντλοβα, στην κεντρική Σλοβακία, σύμφωνα με σλοβακικά μέσα ενημέρωσης.

Ο 71χρονος συγγραφέας είναι ένας από τους υποστηρικτές του κόμματος της αντιπολίτευσης Προοδευτική Σλοβακία, και σύμφωνα με τα σλοβάκικα μέσα, ο Γιούραϊ Τσιντούλα φώναξε προς το μέρος του Φίτσο, την ώρα που ο τελευταίος συνομιλούσε με υποστηρικτές του, και τη στιγμή που πήγε να του σφίξει το χέρι, έβγαλε το όπλο και τον πυροβόλησε.

Συνελλήφθη  ο  δράστης

Η απερχόμενη πρόεδρος της Σλοβακίας, Ζουζάνα Τσαπούτοβα, επιβεβαιώνει ότι η αστυνομία έχει συλλάβει τον δράστη και ότι οι αξιωματούχοι θα δώσουν περισσότερες πληροφορίες «το συντομότερο δυνατό».

Η ίδια προσθέτει στη δήλωσή της ότι οι πυροβολισμοί εναντίον του πολιτικού της αντιπάλου αποτελούν «επίθεση κατά της δημοκρατίας».

Νωρίτερα, η Τσαπούτοβα καταδίκασε τους πυροβολισμούς ως «βάναυση και αδίστακτη» επίθεση.

Σε κρίσιμη κατάσταση

Ο Φίτσο «έχει πυροβοληθεί αρκετές φορές» και μεταφέρεται με ελικόπτερο στην Banská Bystrica, ανέφερε ενημέρωση που παρείχε η επίσημη σελίδα του στο Facebook. Ωστόσο, από την πλευρά τους, Σλοβακικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός είναι εκτός κινδύνου.

«Απόπειρα δολοφονίας πραγματοποιήθηκε σήμερα σε βάρος του Ρόμπερτ Φίτσο. Έχει πυροβοληθεί πολλές φορές και η ζωή του απειλείται. Αυτή τη στιγμή μεταφέρεται με ελικόπτερο στην Banská Bystrica, επειδή θα έπαιρνε πολύ χρόνο για να φτάσει στην Μπρατισλάβα. Οι επόμενες ώρες θα κρίνουν πολλά» αναφέρεται χαρακτηρτιστικά.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο δέχθηκε πυροβολισμούς και τραυματίστηκε μετά από μια συνεδρίαση της κυβέρνησης της Σλοβακίας.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο TA3 μετέδωσε ότι σημειώθηκαν τέσσερις πυροβολισμοί και μία πέτυχε τον Φίτσο στην κοιλιά.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας του Reuters είπε ότι άκουσε αρκετούς πυροβολισμούς και ότι είδε έναν άνδρα να συλλαμβάνεται από την αστυνομία.

Ο μάρτυρας είπε ότι είδε αξιωματούχους ασφαλείας να σπρώχνουν κάποιον σε ένα αυτοκίνητο και να απομακρύνονται με το αυτοκίνητο.

Διαβάστε επίσης:

Σλοβακία: Πυροβόλησαν τον πρωθυπουργό Φίτσο στην Μπρατισλάβα – Στο νοσοκομείο τραυματισμένος (Video)

Καιρός: Αποπνικτικό «κοκτέιλ» ζέστης και αφρικανικής σκόνης από την Πέμπτη – Πού θα φτάσει ο υδράργυρος

ΠΑΣΟΚ: Με κομμένα φτερά ο Ανδρουλάκης – Εσωκομματική αμφισβήτηση και έντονη κριτική

Πατριδέμποροι και περικεφαλαίες

Αντίστροφη μέτρηση για τους 12 Σπαρτιάτες – Τα τέσσερα σενάρια, οι κερδισμένοι και οι χαμένοι της Βουλής

Ο Κακλαµάνης «µαρτύρησε» τον φόβο για την αποχή

Άντονι Μπλίνκεν: Έπαιξε κιθάρα και τραγούδησε σε υπόγειο μπαρ στο Κίεβο ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ (Video)

Αντίστροφη μέτρηση για τους 12 Σπαρτιάτες – Τα τέσσερα σενάρια, οι κερδισμένοι και οι χαμένοι της Βουλής

 

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter