Δικηγόρος απόδημων για τη διάρρηξη στο ΥΠΕΣ: Ελλιπή μέτρα ασφάλειας στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Δικηγόρος απόδημων για τη διάρρηξη στο ΥΠΕΣ: Ελλιπή μέτρα ασφάλειας στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Την ανησυχία του σχετικά με το περιστατικό διάρρηξης στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείο Εσωτερικών, εκφράζει με δήλωσή του στο documentonews.gr ο δικηγόρος Θανάσης Στάικος το γραφείο του οποίου έχει αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση εκατοντάδων αποδήμων, καταθέτοντας «ομαδικές αγωγές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών».

Δείτε επίσης: Διάρρηξη στο ΥΠΕΣ: Πληθαίνουν τα ερωτήματα – Στις έρευνες και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Όπως σημειώνει ο κ. Στάικος, «οι τελευταίες εξελίξεις εντείνουν την ανησυχία μας για τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας στο τομέα της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που τηρεί το ΥΠΕΣ , παραβιάζοντας μια βασική υποχρέωση του έναντι του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων». Συγκεκριμένα το υπουργείο Εσωτερικών «οφείλει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα προκειμένου να διασφαλίζει την προστασία των προσωπικών δεδομένων». Επομένως η διάρρηξη που έγινε κάθε άλλο παρά ασφάλεια αποδεικνύει.

Δείτε επίσης Διάρρηξη ΥΠΕΣ: Κατάθεση – βόμβα του Διευθυντή Εκλογών – Φόβοι για αλλοίωση σημαντικών εγγράφων  

Διαβάστε αναλυτικά:

«Την Παρασκευή 26 Απριλίου υπήρξε καταγγελία του αρμοδίου του Διευθυντή της Διεύθυνσης εκλογών για παραβίαση του γραφείου του στο οποίο φυλάσσονται αρχεία προσωπικών δεδομένων τα οποία είναι απαραίτητα για την διενέργεια των εκλογών.

Βάσει δημοσιευμάτων, ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει ποια αρχεία έχουν κλαπεί ή αντιγράφει. Το ΥΠΕΣ με επίσημη δήλωση του αναφέρεται σε «φερόμενη κλοπή»…. Δηλαδή, ο αρμόδιος διευθυντής του ΥΠΕΣ προσέφυγε στις διωκτικές αρχές για την διάρρηξη στο υπηρεσιακό του γραφείο στο υπουργείο, στο οποίο φυλάσσονται αρχεία προσωπικών δεδομένων για συγκεκριμένο σκοπό και το ίδιο το υπουργείο σε επίσημη ανακοίνωσή του λίγη ώρα αργότερα- και ενώ η ερευνά είναι σε εξέλιξη-αναφέρεται στο γεγονός ως φερόμενη κλοπή…

Υπενθυμίζουμε ότι το ΥΠΕΣ ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας έχει την ευθύνη της τήρησης των βασικών αρχών του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων . Μια από αυτές είναι να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα προκειμένου να διασφαλίζει το ενδεδειγμένο επίπεδο προστασίας τους. Δυστυχώς, αυτές οι τελευταίες εξελίξεις εντείνουν την ανησυχία μας για τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας στο τομέα της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που τηρεί το ΥΠΕΣ , παραβιάζοντας μια βασική υποχρέωση του έναντι του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων».

Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Άνθρωπο της ΝΔ έδειξε ο Θεοδωρόπουλος – Εκτεθειμένο το Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ για σκάνδαλο Ασημακοπούλου: «Εκτεθειμένη και υπόλογη η κυβέρνηση μετά την παραδοχή του υπουργείου πως παρανόμησε»

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Η Μισέλ βάζει «στο κάδρο» την Κεραμέως και το υπ. Εσωτερικών

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter