Αυτοί που έζησαν σε ανελεύθερη Ευρώπη καλούν τους νέους να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές (Video)

Αυτοί που έζησαν σε ανελεύθερη Ευρώπη καλούν τους νέους να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές (Video)

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο, μέσα από τις προσωπικές ιστορίες ανθρώπων της τρίτης ηλικίας από διάφορες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί τους νέους να συμμετέχουν στις εκλογές της 9ης Ιουνίου. Το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας είναι «Αξιοποίησε την Ψήφο σου, για να μην αποφασίζουν άλλοι για εσένα». Στο βίντεο εμφανίζονται γιαγιάδες και παππούδες απέναντι στα εγγόνια τους και εξιστορούν τα βιώματά τους από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και άλλες σημαντικές στιγμές της ευρωπαϊκής ιστορίας. Το βίντεο με έναν ιδιαίτερα συγκινητικό τρόπο τονίζει πως οι ευρωεκλογές είναι μια συλλογική υπόθεση για το μέλλον της Ευρώπης.

«Ζήστε τη δημοκρατία. Ακούστε ο ένας τον άλλον» τονίζει μια γαλλίδα ηλικιωμένη που έζησε την γερμανική κατοχή, ενώ στο τέλος του βίντεο τα εγγόνια των πρωταγωνιστών δίνουν το μήνυμα στους συνομηλίκους τους ότι από τους νέους εξαρτάται το μέλλον και η διατήρηση της δημοκρατίας.

Τέτοιες καμπάνιες υπενθυμίζουν τα κοινά βιώματα των ευρωπαϊκών λαών και τα πραγματικά διακυβεύματα των φετινών ευρωεκλογών. Ιδιαίτερα σημαντικό στην κρίσιμη εποχή που ζούμε με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter