Αγροτικές κινητοποιήσεις: Αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν στον Πλατύκαμπο (Video)

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν στον Πλατύκαμπο (Video)
Κινητοποίηση αγροτ.ων στο νομό Λάρισας, Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 20245. (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών του νόμου Λάρισας, οι οποίοι κατέφθασαν με τα αγροτικά μηχανήματα στον κόμβο του Πλατυκάμπου. Οι αγρότες επιχείρησαν να βγουν συμβολικά στην εθνική οδό για να προχωρήσουν σε συνέλευση.

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ ωστόσο δεν τους το επέτρεψαν με αποτέλεσμα να έχουμε σπρωξίματα, αποδοκιμασίες και ένταση για λίγη ώρα.

Στη σημερινή κινητοποίηση στον κόμβο συμμετέχουν αγρότες από τη Λάρισα, αλλά και από τα χωριά των Δήμων Αγιάς και Κιλελέρ.

Κινητοποίηση αγροτ.ων στο νομό Λάρισας, Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 20245.
(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Οι αγρότες διεκδικούν, μεταξύ άλλων, την αναπλήρωση του εισοδήματος εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής από καταστροφές και ασθένειες, την κατασκευή έργων υποδομής για την προστασία από τα καιρικά φαινόμενα όπως και τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Επίσης ζητούν αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνεται κατά 100% η παραγωγή, αλλά και το κεφάλαιο από όλους τους κινδύνους.

Κινητοποίηση αγροτ.ων στο νομό Λάρισας, Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 20245.
(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, τόνισε ότι η σημερινή κινητοποίηση έχει στόχο να αναδείξει τα προβλήματα των αγροτών. Σημείωσε πως οι αγρότες περιμένουν συγκεκριμένες απαντήσεις από το αρμόδιο υπουργείο ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με κινητοποιήσεις στην εθνική οδό και στήσιμο μπλόκου.

Διαβάστε επίσης:

Οροθετικές γυναίκες: «Χαστούκι» ΑΔΔΑ και στον Άδωνη που υπερασπιζόταν την πολιτική Λοβέρδου (Video)

Κασσελάκης προς ομογενείς: Η ΝΔ αρνείται να σας δώσει το δικαίωμα να είστε υποψήφιο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter