Οροθετικές γυναίκες: «Χαστούκι» ΑΔΔΑ και στον Άδωνη που υπερασπιζόταν την πολιτική Λοβέρδου (Video)

Οροθετικές γυναίκες: «Χαστούκι» ΑΔΔΑ και στον Άδωνη που υπερασπιζόταν την πολιτική Λοβέρδου (Video)

Μπορεί τα φώτα της αρνητικής δημοσιότητας να έπεσαν την Τρίτη 23/1/24 στον Ανδρέα Λοβέρδο με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που αφορά τον διασυρμό των οροθετικών γυναικών αλλά ο ακροδεξιός Άδωνης Γεωργιάδης έχει σαφέστατες ευθύνες καθώς υπερασπιζόταν την καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τον Ανδρέα Λοβέρδο (προκάτοχό του στο Υπουργείο Υγείας) μιλώντας το 2013 στο BBC.

Να θυμίσουμε πως το Ευρωπαϊκό δικαστήριο έκρινε ότι συνιστά παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τόσο ο εξαναγκασμός των οροθετικών σε εξέταση αίματος όσο και η αδικαιολόγητη δημοσιοποίηση των προσωπικών τους δεδομένων.

To 2013 o ακροδεξιός και τότε υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης μίλησε στο BBC απαντώντας στην σκληρή κριτική του παρουσιαστή για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με αφορμή την υπόθεση των οροθετικών γυναικών. Αφορμή ήταν ο νέος νόμος του Άδωνης Γεωργιάδης για να «καλύψει» και τον προκάτοχό του Ανδρέα Λοβέρδο σύμφωνα με τον οποίο το Δικαστήριο θα μπορούσε να διατάξει υποχρεωτική εξέταση.

Ο Άδωνης Γεωργιάδης προέβαλε την ανησυχία για τη Δημόσια Υγεία. Για να υπερασπιστεί την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ο Άδωνης Γεωργιάδης υποστήριξε πως πριν φέρει το νόμο που επέτρεπε να γίνει υποχρεωτική εξέταση για μεταδιδόμενα νοσήματα, υπήρχε προηγούμενη διαβούλευση με οργανώσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τον ιατρικό κόσμο. «Πολύς, πολύς κόσμος στην Αθήνα ανησυχεί» είπε ο Άδωνης Γεωργιάδης.

Και πρόσθεσε:

«Νομίζουμε πως με αυτή την εντολή Δικαστηρίου σεβόμαστε τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αυτών των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από HIV ή άλλη ασθένεια ενώ ταυτόχρονα προφυλάσσουμε τον πληθυσμό από έναν κίνδυνο»

«Είναι ένα λαϊκιστικό μέτρο που ουσιαστικά στιγματίζει μερικά από τα πιο ευάλωτα άτομα της κοινωνίας» του λέει ο παρουσιαστής και του θυμίζει πως «έχει καταδικαστεί από τη Διεθνή Αμνηστεία, από το Human Rights Watch, από τους Γιατρούς του Κόσμου ακόμα και από την Ιατρική εφημερίδα “The Lancet”».

Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν πτοούν τον Άδωνη Γεωργιάδη που ξαναλέει πως τώρα έχουν αλλάξει και χρειάζεται εντολή δικαστηρίου. Σημειώνει μάλιστα πως κανείς δεν πιστεύει πως καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τίποτα δεν συνέβη αυτούς τους δύο μήνες. Σημειώνει μάλιστα πως «οι ανησυχίες όλων αυτών που ανέφερε στον πραγματικό κόσμο δεν έχουν σχέση. Αλλά θέλω να σας κάνω μια άλλη ερώτηση. Τι θα κάνουμε με τις ανησυχίες της πλειοψηφίας, του κόσμου που ζουν και δουλεύει εκεί στο κέντρο της Αθήνας και πραγματικά φοβούνται»

Για να συμπληρώσει:

Ως υπουργός έπρεπε να σεβαστώ τα ανθρώπινα δικαιώματα των ανθρώπων που ίσως έχουν μολυνθεί και είναι ευάλωτα αλλά πρέπει να σεβαστώ τα ανθρώπινα δικαιώματα των υπολοίπων»

Διαβάστε επίσης:

Βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους οι πλημμυροπαθείς αγρότες στη Θεσσαλία

Ευρωεκλογές: «Απότομη στροφή προς την ακροδεξιά στην Ευρώπη» – Τι προβλέπει η μελέτη του ECFR

Γάμος ομοφύλων: Συνεδριάζει το υπουργικό στη σκιά του ιερατικού «όχι» και εσωκομματικών τριβών

Τα πρακτικά της συγκάλυψης για την «παρέα του ΚΕΕΛΠΝΟ»

Ζωγράφου: Συνέλαβαν την Ιωάννα Κολοβού μετά από έξωση με συμμετοχή των ΜΑΤ – Έσπασαν την πόρτα (Photos – Videos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter