Γάμος ομοφύλων: Συνεδριάζει το υπουργικό στη σκιά του ιερατικού «όχι» και εσωκομματικών τριβών

Γάμος ομοφύλων: Συνεδριάζει το υπουργικό στη σκιά του ιερατικού «όχι» και εσωκομματικών τριβών

Ο γάμος ομοφύλων ζευγαριών τίθεται επί τάπητος στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, εν μέσω έκδηλης αμηχανίας στο Μαξίμου έπειτα από το ομόφωνο «όχι» της Ιεράς Συνόδου, αλλά και εσωκομματικών τριβών, με «γαλάζιους» βουλευτές να εκφράζουν ανοιχτά την αντίθεσή τους.

Μετά την ανακοίνωση των ιερατικών αποφάσεων επικράτησε διάχυτη αμηχανία στο Μαξίμου, το οποίο επιχείρησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, καθώς όπως έλεγαν συνεργάτες κοντά στον πρωθυπουργό «σεβαστές οι απόψεις της εκκλησίας. Κανένα περαιτέρω σχόλιο».

Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου και η προετοιμασία κηρυγμάτων ενάντια στο νομοσχέδιο έχει δημιουργήσει περαιτέρω ανησυχία και πίεση στους γαλάζιους βουλευτές. Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση του Γιάννη Οικονόμου. Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε, κατά την ομιλία του σε παρουσίαση βιβλίου, ότι εάν η Νέα Δημοκρατία προδώσει την παραταξιακή της βάση, μπορεί κάλλιστα να χάσει ψηφοφόρους.

«Ο υπερτονισμός της φιλελεύθερης αρχής στρέφει την πλάτη στην παραταξιακή μας βάση. Ειναι άνθρωποι που αγαπούν την οικογένεια, σέβονται την παράδοση και τη θρησκεία. Αν τους προδώσουμε. Μπορεί να μας εγκαταλείψουν. Μπορεί να στραφούν σε άλλες αντισυστημικές δυνάμεις», σημείωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ.

Διαβάστε επίσης: Ομόφυλα ζευγάρια: Ο Μητσοτάκης στο υπουργικό, στον κλοιό της «ιεράς εξέτασης» Ιερώνυμου

Οικονόμου για γάμο ομοφύλων: Θα μας εγκαταλείψει η παραταξιακή μας βάση

Μεσαιωνικές διατυπώσεις: «Ψυχιατρική νόσος για την εκκλησία η ομοφυλοφιλία» – Η εισήγηση του Μητροπολίτη Μεσογαίας στην Ιερά Σύνοδο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter