Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 80-82: Τζάμπα ήττα σε νεκρό χρόνο

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 80-82: Τζάμπα ήττα σε νεκρό χρόνο

Μέσα από τα χέρια του έχασε ο Ολυμπιακός τη νίκη και το 2-1 απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί κέρδισαν με 80-82 στην παράταση, μπροστά σε 14.000 φιλάθλους στο ΣΕΦ. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 37-32 και στην κανονική διάρκεια 71-71.

Ο τέταρτος αγώνας θα διεξαχθεί το βράδυ της Μ. Πέμπτης, ξανά στο Φάληρο. Εάν χρειαστεί πέμπτος, οι ομάδες θα συναντηθούν στη Βαρκελώνη την επόμενη Τετάρτη, 8 Μαΐου.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλή άμυνα στο πρώτο ημίχρονο καιο προηγήθηκε με 37-29 με πρωταγωνιστές τους Πετρούσεφ, Ράιτ. Ωστόσο, η Μπαρτσελόνα απάντησε με βροχή από τρίποντα και πήρε προβάδισμα: 40-41, 51-57 με τυχερό καλάθι του Τζαμπάρι Πάρκερ στο τέλος της γ’ περιόδου.

Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάστηκαν ένα πεντάλεπτο για να φέρουν το ματς στα ίσα: 61-61 με βολές του Φίλιπ Πετρούσεφ. Ο ίδιος έγραψε το 67-63 με εκπληκτικό τρίποντο 2:33 πριν το φινάλε, ο Ολυμπιακός έφτασε και στο +6, αλλά ο Αμπρίνες κράτησε τη Μπάρτσα ζωντανή με δύο τρίποντα. Ο Τόμας Γουόκαπ αστόχησε στο 71-69 και ο Λαπροβίτολα ισοφάρισε στα 7’’ πριν τη λήξη μπροστά στον Φαλ.

Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος δεν μπόρεσε να σκοράρει στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας και ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση, όπου ο Ολυμπιακός προσπέρασε με τρίποντο του Σακίλ ΜακΚίσικ και δύο καλάθια του Φαλ (80-77). Ο Σατοράνσκι ισοφάρισε με τρίποντο στα 36’’, ο Γουίλιαμς-Γκος αστόχησε και όι Ισπανοί πήραν το ματς με βολές του Πάρκερ σε νεκρό χρόνο από φάουλ του Πετρούσεφ.

Ο Φίλιπ Πετρούσεφ, που προερχόταν από τραυματισμό, ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού με 18 πόντους. Ο Μόουζες Ράιτ πρόσθεσε 16, αλλά ο Αϊζέια Κάνααν έμεινε άποντος. Ο Κώστας Παπανικολάου δεν αγωνίστηκε ούτε σε αυτό το ματς, αφού έχασε πολλές δυνάμεις από την ίωση που τον ταλαιπώρησε την περασμένη εβδομάδα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε και τους Γουόκαπ 10, Γουίλιαμς-Γκος 9, Λαρεντζάκη 3, ΜακΚίσικ 8, Πίτερς 8, Σίκμα, Φαλ 8.

Από τη Μπαρτσελόνα του Ρότζερ Γκριμάου ξεχώρισαν οι Βέσελι 16, Σατοράνσκι 13, Ερνανγκόμεθ 13, Πάρκερ 13, Λαπροβίτολα 12, Αμπρίνες 6.

Νωρίτερα, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Μακάμπι στο Βελιγράδι με 85-83 με 2/2 βολές του Λορέντζο Μπράουν 2’’ πριν το φινάλε και χρειάζεται δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια (ένα εκτός και ένα εντός έδρας) για να προκριθεί στο φάιναλ-φορ, αφού χάνει με 2-1. Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά την Μ. Πέμπτη στο ίδιο γήπεδο. Ο Κέντρικ Ναν πέτυχε 25 πόντους και ο Ιωάννης Παπαπέτρου 17, αλλά ο Κώστας Σλούκας έμεινε στο μηδέν.

Στα άλλα ζευγάρια, η Ρεάλ προηγείται της Βασκόνια με 2-0, ενώ η Φενέρμπαχτσε και η Μονακό είναι ισόπαλες με 1-1. Το τέταρτο παιχνίδι θα γίνει το βράδυ της Πρωτομαγιάς σε Βιτόρια και Κωνσταντινούπολη αντίστοιχα. Το φάιναλ-φορ έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Βερολίνο στις 24-26 Μαΐου.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter