Ο Μπάιντεν στηρίζει Ισραήλ: Αυτό που γίνεται στη Γάζα δεν είναι «γενοκτονία»

Ο Μπάιντεν στηρίζει Ισραήλ: Αυτό που γίνεται στη Γάζα δεν είναι «γενοκτονία»

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προσπάθησε τη Δευτέρα να καθησυχάσει τους Εβραίους ψηφοφόρους ότι στέκεται σταθερά στο πλευρό του Ισραήλ, ζητώντας την πλήρη ήττα της Χαμάς και καταγγέλλοντας τον ισχυρισμό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ότι οι ηγέτες του Ισραήλ είναι ένοχοι εγκλημάτων πολέμου για την εκστρατεία τους στη Γάζα.

«Αυτό που συμβαίνει δεν είναι γενοκτονία. Το απορρίπτουμε αυτό», δήλωσε ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον Κήπο των Ρόδων.

Υποσχόμενος να συνεχίσει να εργάζεται “νυχθημερόν” για την απελευθέρωση των υπόλοιπων ισραηλινών ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς, ο πρόεδρος απέφυγε οποιαδήποτε κριτική στο παρελθόν για το σχέδιο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να εξαπολύσει μια μεγαλύτερης κλίμακας εισβολή στη Ράφα, τονίζοντας αντίθετα τη συνεχή υποστήριξή του προς το Ισραήλ.

«Θα διασφαλίζω πάντα ότι το Ισραήλ θα έχει όλα όσα χρειάζεται για να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενάντια στη Χαμάς και όλους τους εχθρούς του», δήλωσε ο Μπάιντεν, ο οποίος σημείωσε επίσης την έγκριση από την κυβέρνησή του της ανθρωπιστικής βοήθειας για αθώους Παλαιστίνιους. «Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ για να εξουδετερώσουμε τον [ηγέτη της Χαμάς Γιαχία] Σινουάρ και τους υπόλοιπους σφαγείς της Χαμάς. Θέλουμε να ηττηθεί η Χαμάς, θα συνεργαστούμε με το Ισραήλ για να συμβεί αυτό».

Η ομιλία προς τιμήν του Μήνα Εβραϊκής Κληρονομιάς σηματοδότησε μια σαφή προσπάθεια να αποκατασταθεί η όλο και πιο τεταμένη σχέση μεταξύ του προέδρου και της εβραϊκής κοινότητας. Επί μήνες, ο πρόεδρος αγωνίστηκε να κινηθεί στην ακανθώδη εσωτερική πολιτική του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, προσβάλλοντας τους προοδευτικούς για την σταθερή υποστήριξή του στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, πριν εξοργίσει τους φιλοϊσραηλινούς Δημοκρατικούς με την παρακράτηση ενός φορτίου βαρέων βομβών που, όπως υποστήριξε, θα επιδείνωνε μόνο την ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα.

Πηγή: Politico

Διαβάστε επίσης:

Ναυάγιο στην Πύλο: Ελεύθεροι οι εννέα κατηγορούμενοι – Η απόφαση του δικαστηρίου

Κασσελάκης για Άδωνη: Ευχαριστώ που με χαρακτήρισε «μάπα» – Θυμίζει σε όλους με ποιον συγκυβερνά ο Μητσοτάκης

ΔΠΔ- Καρίμ Χαν σε Κριστιάν Αμανπούρ (CNN): Κανείς δεν είναι πάνω από το νόμο (Video)

«Κίνδυνοι από την Τεχνητή Νοημοσύνη» επισημαίνουν κορυφαίοι επιστήμονες

Τζούλιαν Ασάνζ: Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας καλεί να τερματιστεί η φυλάκιση του ιδρυτή του Wikileaks

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter