Αιγάλεω: Έπεσε παράθυρο στο 5ο Δημοτικό Σχολείο – Από τύχη δεν τραυματίστηκε μαθητής

Αιγάλεω: Έπεσε παράθυρο στο 5ο Δημοτικό Σχολείο – Από τύχη δεν τραυματίστηκε μαθητής

Για άλλη μια φορά καταρρέει κάτι σε σχολείο. Αυτή τη φορά ξεκόλλησε και έπεσε ένα παράθυρο στις τουαλέτες του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω. Ευτυχώς δεν υπήρχε κοντά μαθητής που θα μπορούσε να τραυματιστεί.

Το σοβαρό περιστατικό καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αιγάλεω. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «σήμερα 18/04/24 κατά τη διάρκεια του δεύτερου διαλείμματος στις 11.42 π.μ. ένα από τα παράθυρα στις τουαλέτες του ισογείου αποκολλήθηκε και έπεσε!!! Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχαν παιδιά μέσα».

«Σε όλη την Ελλάδα τα σχολικά κτήρια παρουσιάζουν προβλήματα. Το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Εσωτερικών όμως κάνουν πως δεν γνωρίζουν τίποτα. Το επιτελικό μπάχαλο συνεχίζεται με ατελείωτη μετακύλιση ευθυνών ώστε στο τέλος κανείς να μην είναι υπεύθυνος και τα σχολεία μας να καταρρέουν», τονίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών.

Η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Αιγάλεω

«Η εκπαιδευτική κοινότητα του Αιγάλεω είναι σήμερα για άλλη μια φορά σοκαρισμένη. Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Συγκεκριμένα σήμερα 18/04/24 κατά τη διάρκεια του δεύτερου διαλείμματος στις 11.42 π.μ. ένα από τα παράθυρα στις τουαλέτες του ισογείου αποκολλήθηκε και έπεσε!!! Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχαν παιδιά μέσα!!!

Για άλλη μια φορά αναδεικνύονται οι τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης, του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Παιδείας, της Περιφέρειας και του Δήμου για τη συντήρηση των σχολικών κτηρίων. Για άλλη μια φορά τονίζουμε ότι:

Η ευθύνη για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων είναι αποκλειστική ευθύνη του ΔΗΜΟΥ, των αρμόδιων Αντιδημάρχων και των Τεχνικών Υπηρεσιών. Ο Σύλλογος μας εδώ και χρόνια με αλλεπάλληλα υπομνήματα και ανακοινώσεις έχει επισημάνει στις διάφορες διοικήσεις που εναλλάσσονται για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Αιγάλεω. Τα κτήρια των σχολείων μας είναι γερασμένα, επιβαρυμένα από τους σεισμούς και κακοσυντηρημένα.

Ειδικά τα χρόνια των μνημονίων οι συντήρηση των σχολείων θεωρήθηκε πολυτέλεια. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τα ζούμε σήμερα: Μαθητές-γονείς και εκπαιδευτικοί κινδυνεύουμε!

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι τώρα, 5η σχολική χρονιά, μετά το σεισμό του 2019, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΌΜΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ τα σεισμόπληκτα σχολεία μας: 11ο Δ.Σ, 17ο Δ.Σ, 7ο Δ.Σ (με συστεγαζόμενα το Ειδικό Σχολείο Αιγάλεω και τα Νηπιαγωγεία: 15ο και 28ο). Μόνο υποσχέσεις, ΘΑ, ψέματα και κοροϊδίες. Φυσικά δεν έχει γίνει κανένας σοβαρός έλεγχος στα υπόλοιπα σχολεία!!!

Σε όλη την Ελλάδα τα σχολικά κτήρια παρουσιάζουν προβλήματα. Το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Εσωτερικών όμως κάνουν πως δεν γνωρίζουν τίποτα. Το επιτελικό μπάχαλο συνεχίζεται με ατελείωτη μετακύλιση ευθυνών ώστε στο τέλος κανείς να μην είναι υπεύθυνος και τα σχολεία μας να καταρρέουν.

Η εξασφάλιση όμως σύγχρονων– ασφαλών– δημόσιων σχολικών υποδομών, η λήψη άμεσα μέτρων για τον έλεγχο καταλληλότητας των σχολικών μονάδων μακροπρόθεσμα και η αντιμετώπιση των ζημιών και των προβλημάτων στις υλικοτεχνικές υποδομές αφορούν τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή χιλιάδων μαθητών. Αποτελεί ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας και ευθύνη της πολιτείας.

Οι ζωές των παιδιών μας δεν μπορούν να μπουν σε καμιά ζυγαριά, ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥ!! Η θωράκιση των σχολείων μας είναι για εμάς ζήτημα πρώτης προτεραιότητας. Τα παιδιά μας είναι ΠΟΛΥΤΙΜΑ!!! Εκπαιδευτικοί και γονείς θα πρέπει λοιπόν να συνεργαστούμε και να απαιτήσουμε εδώ και τώρα:

  1. ΩΣ ΕΔΩ!! Ο Δήμος Αιγάλεω πρέπει να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Είναι ο μόνος τρόπο για να εξασφαλίσουμε κονδύλια και ειδικευμένο προσωπικό ώστε να ελεγχθούν και να συντηρηθούν ΟΛΑ τα σχολικά κτήρια στο Αιγάλεω. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!! Το «πάμε και όπου βγει…» το έχουμε πληρώσει ακριβά!!!!
  2. Επειδή για το 5ο Δ.Σ είναι το τέταρτο περιστατικό με πτώσεις σοβάδων και παραθύρων πρέπει άμεσα το κτήριο να ελεγχθεί και να συντηρηθεί.
  3. ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ!!! Οι συνθήκες στις οποίες λειτουργούν τα σχολεία που χτυπήθηκαν από το σεισμό είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ!!! Να αποκατασταθούν ΑΜΕΣΑ και να λειτουργήσουν επιτέλους τα σχολεία κανονικά σε ασφαλή κτήρια.
  4. Για το 9Ο Δ.Σ να υλοποιηθούν οι ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΤΑΞΗ του κτηρίου Ζαμπέτα για να επαναλειτουργήσει το 9Ο Δ.Σ Αιγάλεω. Να προχωρήσει επιτέλους, χωρίς άλλες κωλυσιεργίες, η διαδικασία απαλλοτρίωσης του κτηρίου του 9ου Δ.Σ Αιγάλεω.
  5. Να ελεγχθούν επιτέλους ΟΛΑ τα σχολεία. Να πραγματοποιηθούν ουσιαστικοί έλεγχοι και όχι μόνο οπτικοί από αρμόδιες επιτροπές της ΚΤ.ΥΠ. σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του ΔΗΜΟΥ και να παρασχεθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας για όλα τα σχολεία. Ο ουσιαστικός – ενδελεχής έλεγχος όλων των σχολικών μονάδων να γίνει ΑΜΕΣΑ σε όλα τα επίπεδα (στατική επάρκεια – έξοδοι διαφυγής– πυρασφάλεια – επάρκεια σε προαύλια και χώρους συγκέντρωσης-παράθυρα- αθλητικές εγκαταστάσεις- κάγκελα κλπ).
  6. Να γίνουν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις στα σχολικά κτήρια ώστε να ακολουθούν τους κανόνες του τελευταίου αντισεισμικού κανονισμού του 2003 (όχι πολυώροφα, επάρκεια σε προαύλια, αντοχή σε μεγαλύτερες επιταχύνσεις με ενίσχυση του οπλισμού, πρόβλεψη για μονώσεις και πλέγματα στην τοιχοποιία κλπ.).
  7. Να εξασφαλισθούν χρηματοδότηση και επιστημονικό εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να ενισχυθεί αποφασιστικά ο προσεισμικός έλεγχος στα σχολεία σε μόνιμη και σταθερή βάση. Να σταματήσει η απαράδεκτη μετακύλιση της ευθύνης των ελέγχων στους εκπαιδευτικούς!!!
  8. Να συνταχθεί μητρώο ελέγχων που θα επικαιροποιείται περιοδικά. Κάθε σχολικό κτήριο θα πρέπει να έχει την «ταυτότητά του»: Πότε κτίστηκε, ποια ήταν το σχέδιο, υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, περιοδικοί έλεγχοι που έγιναν από μηχανικούς, παρεμβάσεις που έγιναν στο κτήριο κλπ
  9. Γενναία χρηματοδότηση των σχολείων ώστε να εξασφαλίζεται η λειτουργική, κτηριακή, υλικοτεχνική υποδομή και η συντήρησή της, για την κάλυψη των αναγκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Επαναλειτουργία του ΟΣΚ, με το κατάλληλο ειδικευμένο προσωπικό που θα αναλάβει την ανέγερση σχολικών κτηρίων με σύγχρονες προδιαγραφές, τη συντήρηση και τον εξοπλισμό των σχολείων. Μακριά από τους εργολάβους, τις ρεμούλες και τα κακόφημα ΣΔΙΤ.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ Γ΄Δ/ΝΣΗ Π.Ε ΑΘΗΝΑΣ: Παρασκευή 19/4 στις 1.30 μ.μ.»

Διαβάστε επίσης:

Άγιοι Ανάργυροι: Νέο βίντεο ντοκουμέντο – Η στιγμή που ο γυναικοκτόνος βγάζει το μαχαίρι για να σκοτώσει την Κυριακή

Κακοκαιρία Gori: Οι 6 περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες – LIVE η εξέλιξη των φαινομένων

Νέα διαρροή δεδομένων: Μοιράστηκαν παρανόμως προσωπικά στοιχεία εθελοντών διασωστών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter