Αίγυπτος: Αποκαλύφθηκε μετά από 3.300 χρόνια το πρόσωπο του φαραώ Τουταγχαμών

Αίγυπτος: Αποκαλύφθηκε μετά από 3.300 χρόνια το πρόσωπο του φαραώ Τουταγχαμών

Ύστερα από 3.300 χρόνια οι επιστήμονες κατάφεραν να ανασυνθέσουν το πρόσωπο του φαραώ Τουταγχαμών, αποκαλύπτοντας μια φυσιογνωμία που μοιάζει κανείς θα έλεγε κανείς με «νεαρό μαθητή» παρά με βασιλιά.

Τα χαρακτηριστικά του προσώπου του διάσημου νεαρού φαραώ της Αιγύπτου ζωντάνεψαν από μια διεθνή ομάδα ακαδημαϊκών από τη Βραζιλία, την Αυστραλία και την Ιταλία χρησιμοποιώντας ένα ψηφιακό μοντέλο του μουμιοποιημένου κρανίου του.

Η ανακατασκευή αποκαλύπτει τη νεανική και λεπτεπίλεπτη όψη του Αιγύπτιου βασιλιά που ήταν ακόμα έφηβος όταν πέθανε πριν από 3.300 χρόνια. Η διεθνής ομάδα δεν είχε άμεση πρόσβαση στο κρανίο του Φαραώ και η ολοκλήρωση του νέου μοντέλου ήταν ιδιαίτερα δύσκολη.

Ο βραζιλιάνος ειδικός στα γραφικά και στην τεχνητή νοημοσύνη, Cicero Moraes, που συνέγραψε τη νέα μελέτη, δήλωσε: «Για μένα μοιάζει με νεαρό άνδρα με λεπτό πρόσωπο. Κοιτάζοντάς τον, βλέπουμε περισσότερο έναν νεαρό μαθητή παρά έναν πολιτικό γεμάτο ευθύνες, κάτι που κάνει την ιστορική προσωπικότητα ακόμη πιο ενδιαφέρουσα».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter