Αίγυπτος: Ζητά παύση των βομβαρδισμών στο πέρασμα της Ράφα – Εκκλήσεις για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Αίγυπτος: Ζητά παύση των βομβαρδισμών στο πέρασμα της Ράφα – Εκκλήσεις για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Ενώ η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας γίνεται όλο και πιο δύσκολη για τους Παλαιστίνιους, μετά τον πλήρη αποκλεισμό που επέβαλε το Ισραήλ, το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών προτρέπει το Ισραήλ να σταματήσει να επιτίθεται στην παλαιστινιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα μεταξύ της Γάζας και της Αιγύπτου, ώστε να μπορέσει να ανοίξει και να περάσει από εκεί ανθρωπιστική βοήθεια.

Το πέρασμα έχει κλείσει από τότε που χτυπήθηκε από αεροπορικές επιδρομές της ισραηλινής αεροπορίας το απόγευμα της Τρίτης, αφού το Ισραήλ δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανένα φορτίο τροφίμων ή καυσίμων να εισέλθει στη Λωρίδα σε μια προσπάθεια να εφαρμοστεί πλήρης αποκλεισμός για την απομόνωση της Χαμάς. Η ισραηλινή αεροπορία είπε ότι βομβάρδισε το πέρασμα καθώς στόχευε μια υπόγεια σήραγγα διακίνησης προϊόντων.

Σε ανακοίνωσή της, η Αίγυπτος δηλώνει ότι δεν έκλεισε το πέρασμα από τη δική της πλευρά και καλεί όλες τις χώρες και τους διεθνείς οργανισμούς της περιοχής να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους της Γάζας περνώντας την μέσω του αεροδρομίου El-Arish στο βόρειο Σινά, που βρίσκεται περίπου 56 χιλιόμετρα από το πέρασμα της Ράφα.

Η Ιορδανία έστειλε στην Αίγυπτο ανθρωπιστικές προμήθειες που προορίζονται για τη Γάζα, αναφέρουν οι New York Times, αλλά δεν είναι σαφές εάν η βοήθεια θα επιτραπεί να εισέλθει στον παλαιστινιακό θύλακα.

Διαβάστε επίσης: Μέση Ανατολή: Ασφυκτιά η ισοπεδωμένη Γάζα – Μέχρι και βρέφος 9 μηνών στη λίστα αγνοουμένων του Ισραήλ (Photos)

Τελεσίγραφο από το Ισραήλ: Καμία βρύση δεν θα τρέξει νερό στη Γάζα όσο δεν απελευθερώνονται οι όμηροι

ΗΠΑ: Η Αίγυπτος είχε προειδοποιήσει το Ισραήλ για την επίθεση της Χαμάς, τρεις μέρες νωρίτερα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter