Μέση Ανατολή: Ασφυκτιά η ισοπεδωμένη Γάζα – Μέχρι και βρέφος 9 μηνών στη λίστα αγνοουμένων του Ισραήλ (Photos)

Μέση Ανατολή: Ασφυκτιά η ισοπεδωμένη Γάζα – Μέχρι και βρέφος 9 μηνών στη λίστα αγνοουμένων του Ισραήλ (Photos)

Φλέγεται η Μέση Ανατολή για έκτη ημέρα, με εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους στη Γάζα να ασφυκτιούν, έχοντας να αντιμετωπίσουν μπαράζ αεροπορικών επιδρομών, αλλά και τον αποκλεισμό της πρόσβασης σε νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Οι νεκροί στην περιοχή ξεπερνούν τους 2.400, στην πλειονότητά τους άμαχοι, και οι εκτοπισμένοι τις 330.000 χιλιάδες. Αίσθηση προκαλούν οι εικόνες από δορυφόρο που αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής, μέσα και γύρω από το περίκλειστο παλαιστινιακό έδαφος της Γάζας.

Διαβάστε επίσης: Ισοπεδώνεται η Γάζα: Συγκλονιστικές εικόνες από δορυφόρο – Συντρίμμια και θάνατος παντού (Photos – Video)

«Τη νύχτα έγιναν σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα από τους Ισραηλινούς. Επίσημα το πρωί ήταν 51 οι νεκροί και όπως τόνισε «είναι το πρώτο βράδυ από όταν βρεθήκαμε εδώ που δεν υπήρξε επίθεση από την πλευρά της Γάζας προς το Ισραήλ», ανέφερε η απεσταλμένη της ΕΡΤ, Ευτυχία Πενταράκη.

«Δεν θα τρέξει ούτε μία βρύση στη Γάζα»

Η κυβέρνηση Νετανιάχου κατέστησε σαφές μέσω τοποθέτησης του υπουργού Ενέργειας ότι «δεν θα τρέξει ούτε μία βρύση στη Γάζα» εάν δεν διευθετηθεί το ζήτημα των αιχμαλώτων.

«Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα; Κανένας ηλεκτρικός διακόπτης δεν θα ανάψει, καμιά βρύση δεν θα τρέξει νερό και κανένα βυτιοφόρο με καύσιμα δεν θα εισέλθει όσο οι απαχθέντες Ισραηλινοί δεν θα έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους», έγραψε συγκεκριμένα στο Χ (πρώην Twitter) ο υπουργός Ενέργειας της κυβέρνησης Νετανιάχου, Ίσραελ Κάτς.

Διαβάστε επίσης: Τελεσίγραφο από το Ισραήλ: Καμία βρύση δεν θα τρέξει νερό στη Γάζα όσο δεν απελευθερώνονται οι όμηροι

Προειδοποίηση από τον Ερυθρό Σταυρό

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) προειδοποιεί ότι τα νοσοκομεία της Γάζας λειτουργούν με γεννήτριες και σύντομα «θα μετατραπούν σε νεκροτομεία», καθώς ο μοναδικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής σταμάτησε να λειτουργεί την Τετάρτη λόγω έλλειψης καυσίμων.

Ισραήλ: Βρέφη και ηλικιωμένοι στη λίστα των αγνοουμένων

Η κυβέρνηση Νετανιάχου αυξάνει την πίεση στους αμάχους της Γάζας ζητώντας να βρεθεί λύση με εκατοντάδες αγνοούμενους που το Τελ Αβίβ αναφέρει ως ομήρους της Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με ισραηλινές και διπλωματικές πηγές η λίστα των ομήρων που κατονομάζονται περιλαμβάνει 12 παιδιά και τουλάχιστον πέντε άτομα άνω των 60 ετών. Το Τελ Αβίβ κάνει λόγο για 97 αγνοούμενους ισραηλινούς.

Μεταξύ των αγνοουμένων και η νηπιαγωγός Σίρι Μπιμπάς, η οποία εθεάθη σε κιμπούτζ στο νότιο Ισραήλ, με τις αρχές να κοινοποιούν φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται ως κρατούμενη της Χαμάς, έχοντας στην αγκαλιά της τα παιδιά της, ηλικίας 9 μηνών και 3 ετών. Τα τελευταία 24ωρα κυκλοφορεί στα social media βίντεο που φέρεται να απεικονίζει τη νηπιαγωγό αγκαλιά με τα δυο παιδιά της, έχοντας δίπλα της ενόπλους.

Στη λίστα των αγνοουμένων βρίσκονται επίσης η 13χρονη Άλμα, ο 15χρονος Νοάμ και στον αντίποδα ο 85χρονος Γιαφά Αντάρ, που σύμφωνα με τους ισραηλινούς απήχθη από κιμπούτζ κοντά στη Γάζα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter