Ισοπεδώνεται η Γάζα: Συγκλονιστικές εικόνες από δορυφόρο – Συντρίμμια και θάνατος παντού (Photos – Video)

Ισοπεδώνεται η Γάζα: Συγκλονιστικές εικόνες από δορυφόρο – Συντρίμμια και θάνατος παντού (Photos – Video)

Φλέγεται η Μέση Ανατολή για έκτη ημέρα καθώς οι εχθροπραξίες μαίνονται ενώ προ των πυλών είναι η χερσαία επίθεση των Ισραηλινών στη Γάζα. Οι νεκροί ξεπερνούν τους 2.400 οι νεκροί, στην πλειονότητά τους άμαχοι, και οι εκτοπισμένοι τις 330.000 χιλιάδες. Την ίδια στιγμή πυροδοτεί νέο γύρο ανησυχίας η άφιξη και δεύτερου αμερικανικού αεροπλανοφόρου στην περιοχή, υπό τον φόβο γενικευμένης σύρραξης στην περιοχή. Στο μεταξύ, στο Ισραήλ έφτασε και ο αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν.

Δείτε επίσης: Μέση Ανατολή: Αιματηρό σφυροκόπημα για έκτη ημέρα στη Γάζα – Ξεπερνούν τους 330.000 οι εκτοπισμένοι (Photos)

Ταυτόχρονα, αίσθηση προκαλούν οι εικόνες από δορυφόρο που αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής στη Γάζα. Συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας Maxar Technologies έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη νέο υλικό που απεικονίζει τα επακόλουθα των πρόσφατων αεροπορικών επιδρομών μέσα και γύρω από το περίκλειστο παλαιστινιακό έδαφος της Γάζας.

Σύμφωνα με την απεσταλμένη της ΕΡΤ στο Ισραήλ Ευτυχία Πενταράκη, υπάρχει υψηλή επιφυλακή στα βόρεια σύνορα ενώ διάχυτος είναι ο φόβος για μια γενικευμένη σύρραξη στη Μέση Ανατολή.

Τη νύχτα έγιναν σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα από τους Ισραηλινούς. Επίσημα το πρωί ήταν 51 οι νεκροί και όπως τόνισε «είναι το πρώτο βράδυ από όταν βρεθήκαμε εδώ που δεν υπήρξε επίθεση από την πλευρά της Γάζας προς το Ισραήλ».

Χιλιάδες νεκροί και εκτοπισμένοι

Ο αριθμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας αυξήθηκε στους 1.200, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 5.600.

Πάνω από 338.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία σφυροκοπείται από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα, σύμφωνα με νεότερους αριθμούς του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ.

Ο αριθμός των ανθρώπων που εκτοπίστηκαν στον πυκνοκατοικημένο θύλακα των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων αυξήθηκε ως χθες Τετάρτη το βράδυ «κατά 75.000 επιπλέον», και «έφθασε τους 338.934», εξηγεί το OCHA σε ανακοίνωσή του που δίνει στη δημοσιότητα την Πέμπτη.

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ περνά σε φάση επίθεσης»

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το Ισραήλ «περνά στην επίθεση», υπογραμμίζοντας ότι κάθε μέλος της Χαμάς πρέπει ήδη να θεωρεί τον εαυτό του νεκρό.

«Η Χαμάς είναι ό,τι το Ισλαμικό Κράτος και θα τη συντρίψουμε, θα την εξαλείψουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, έχοντας στο πλευρό του τον επικεφαλής του κόμματος «Εθνική Ενότητα» Μπένι Γκαντς. «Ο λαός του Ισραήλ είναι ενωμένος και σήμερα η κυβέρνηση του Ισραήλ είναι ενωμένη», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Μπένι Γκαντς είπε πως η συμμετοχή του σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας «στέλνει μήνυμα στους εχθρούς του Ισραήλ. «Αυτήν την ώρα, είμαστε όλοι στρατιώτες του Ισραήλ», διεμήνυσε. «Υπάρχει η ώρα της ειρήνης και η ώρα του πολέμου. Τώρα είναι η ώρα για πόλεμο!», τόνισε.

«Ετοιμαζόμαστε να μπούμε στη Γάζα»

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού που μίλησε την Τετάρτη στο Fox News δήλωσε πως: «Ετοιμαζόμαστε να μπούμε στη Γάζα».

Το ηλεκτρικό ρεύμα έχει πλέον κοπεί σε ολόκληρη τη Γάζα, καθώς έχει σταματήσει να λειτουργεί ο μοναδικός σταθμός παραγωγής ενέργειας, επιβεβαίωσε το υπουργείο Ενέργειας της περιοχής. Ο μοναδικός σταθμός παραγωγής ενέργειας που τροφοδοτεί την περιοχή έχει ξεμείνει από καύσιμα λόγω του ισραηλινού αποκλεισμού ενώ οι προμήθειες νερού και τροφής θα μειωθούν επίσης τις επόμενες ημέρες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter