Άιοβα: Πολικό ψύχος απειλεί τις εκλογές των Ρεπουμπλικάνων – Η ακραία δήλωση του Τραμπ

Άιοβα: Πολικό ψύχος απειλεί τις εκλογές των Ρεπουμπλικάνων – Η ακραία δήλωση του Τραμπ

Τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) ξεκινά από την Άιοβα η διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών των Ρεπουμπλικάνων εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2024. Πρόκειται για μία διαδικασία η οποία αναμένεται να διεξαχθεί σε συνθήκες ακραίου ψύχους, καθώς ο χιονιάς που πλήττει την πολιτεία έχει ρίξει τον υδράργυρο σε θερμοκρασίες μικρότερες των -15 βαθμών Κελσίου.

Το ερώτημα που τίθεται, είναι το πόσο ο χιονιάς θα επηρεάσει τη διαδικασία, με τους υποψηφίους για το χρίσμα να καλούν τους υποστηρικτές τους να πράξουν τα δέοντα… πάση θυσία.

«Το βασικό ερώτημα που μου κάνουν είναι αν οι εκλογές αναβάλλονται», δήλωσε η Μέισι Άρζις υπεύθυνη σε οργάνωση νεολαίας των Ρεπουμπλικάνων στο πανεπιστήμιο Άιοβα Σίτι όπου φοιτά.

Ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην Άιοβα,  Τζεφ Κάουφμαν, δήλωσε ότι αναμένει μεγάλη συμμετοχή εφόσον δεν υπάρξει χιονόπτωση ή πάγος στους δρόμους.

«Η θερμοκρασία με ανησυχεί λιγότερο από οτιδήποτε άλλο σε ό,τι αφορά τη μείωση του ποσοστού συμμετοχής. Οι κάτοικοι της Άιοβα ξέρουν πώς να ντύνονται για το κρύο», σημείωσε.

«Ακόμη κι αν αφήσετε την τελευταία σας πνοή… αξίζει»

«Δεν μπορείτε να καθίσετε σπίτι. Ακόμη κι αν ψηφίσετε και μετά πεθάνετε, αξίζει», δήλωσε γελώντας ο Ντόναλντ Τραμπ, μεγάλο φαβορί της εσωκομματικής διαδικασίας, σε συγκέντρωση στην Ιντιανόλα.

Ο πρώην πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος κάλεσε τους υποστηρικτές του να ντυθούν ζεστά και να συμμετέχουν στη διαδικασία, χρησιμοποιώντας το γνωστό… ακραίο χιούμορ του.

Ο Τραμπ μπαίνει στη διαδικασία έχοντας ώθηση από τις δημοσκοπήσεις που τον δείχνουν σταθερά φαβορί σε σχέση με τους συνυποψηφίους του. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση για το NBC News, το 48% των Ρεπουμπλικάνων επιλέγουν Τραμπ, έναντι του 20% που προτιμά τη Νίκι Χέιλι και του 16% που θέλει τον Ρον Ντε Σάνκτις απέναντι στον υποψήφιο των Δημοκρατικών στις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

Ανάλογα καλέσματα για συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές παρά τον χιονιά πραγματοποίησε και η Νίκι Χέιλι. «Κάνει κρύο, το ξέρω, αλλά σας χρειαζόμαστε».

«Λέμε στους υποστηρικτές μας: Βγείτε έξω, φέρτε και μερικούς φίλους και συγγενείς. Θα κάνει τη διαφορά», δήλωσε από την πλευρά της ο Ρον Ντε Σάνκτις στο CNN.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Ο Τραμπ προηγείται σημαντικά στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανικού Κόμματος

ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικανοί δεν ενθουσιάζονται με τον Ζελένσκι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter