ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικανοί δεν ενθουσιάζονται με τον Ζελένσκι

ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικανοί δεν ενθουσιάζονται με τον Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αντιμετώπισε σφοδρή αντίθεση από τους Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας την Τρίτη καθώς ζήτησε έγκριση για δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ για τον συνεχιζόμενο πόλεμο της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας.

Χωρίς αντίκρισμα 

Κατά τη διάρκεια μιας ημέρας συναντήσεων στο Καπιτώλιο, ο Ζελένσκι υπογράμμισε την επείγουσα ανάγκη αυξημένης αμερικανικής βοήθειας για την αντιμετώπιση της ρωσικής επιθετικότητας και την προστασία της Ευρώπης από περαιτέρω προόδους. Αλλά η έκκλησή του δεν φαίνεται ότι θα επηρεάσει τα μέλη του GOP των οποίων η υποστήριξη θα χρειαζόταν για να περάσει νέα χρηματοδότηση. Αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές βγήκαν από τη συνάντηση ασυγκίνητοι, επαναλαμβάνοντας τη θέση τους ότι οποιαδήποτε νέα βοήθεια προς την Ουκρανία πρέπει να εξαρτάται από την αποδοχή των αιτημάτων τους για αυστηρότερα μέτρα μετανάστευσης στα νότια σύνορα των ΗΠΑ.

Με τη συνάντηση να έχει πενιχρά αποτελέσματα, οι προοπτικές να εγκρίνει το Κογκρέσο πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία πριν από το τέλος του έτους έχουν μειωθεί ιδιαίτερα, αφού την περασμένη εβδομάδα και οι 49 Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας μπλόκαραν ένα μέτρο για τη χορήγηση βοήθειας στην Ουκρανία χωρίς περιορισμούς μετανάστευσης. Ο γερουσιαστής της Οκλαχόμα Τζέιμς Λάνκφορντ, βασικός διαπραγματευτής των Ρεπουμπλικάνων για μια πιθανή συνοριακή συμφωνία, είπε ότι η επίσκεψη του Ζελένσκι δεν είχε καμία επίδραση στο τρέχον αδιέξοδο. 

Διαβάστε επίσης: Το ΔΝΤ εγκρίνει τη δόση $900 εκατ. στην Ουκρανία – Συνάντηση Ζελένσκι με Γκεοργκίεβα

Περασμένα μεγαλεία

Η δύναμη του Ζελένσκι στο Καπιτώλιο μειώθηκε σημαντικά από την τελευταία του επίσκεψη πριν από ένα χρόνο, όταν χαιρετίστηκε ως ήρωας κατά τη διάρκεια της υποδοχής του και μίλησε σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου προτού λάβει βοήθεια σχεδόν 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η δημόσια υποστήριξη για τη χρηματοδότηση της στρατιωτικής προσπάθειας της Ουκρανίας έχει μειωθεί σημαντικά από τότε, ειδικά από τη στιγμή που η ουκρανική αντεπίθεση δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, και ορισμένοι συντηρητικοί Ρεπουμπλικάνοι είναι σθεναρά αντίθετοι στη χρηματοδότηση των πολεμικών προσπαθειών της Ουκρανίας χωρίς αλλαγές στις πολιτικές ασύλου και άλλες μεταναστευτικές πολιτικές.

Παραχωρήσεις στο μεταναστευτικό

Οι Δημοκρατικοί έχουν αποδεχθεί ορισμένα αιτήματα των Ρεπουμπλικανών, όπως την αύξηση των κριτηρίων για τους αιτούντες άσυλο σχετικά με την επίκληση ενός αξιόπιστου φόβου δίωξης κατά την επιστροφή στις χώρες τους. Αλλά έχουν αντιταχθεί στις προτάσεις για επανεισαγωγή των πολιτικών της εποχής Τραμπ που επιβάλλουν την οικογενειακή κράτηση και επαναφέρουν την εντολή για τους μετανάστες που δεν μπορούν να κρατηθούν να περιμένουν εκτός ΗΠΑ για την ακρόαση στο δικαστήριο μετανάστευσης. Οι Δημοκρατικοί αντιστέκονται επίσης στην πρόταση για διεύρυνση των διαδικασιών ταχείας απομάκρυνσης, όπου οι μετανάστες απελαύνονται προτού έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν αιτήσεις ασύλου, σε εθνική κλίμακα.

Διαβάστε σχετικά:  Ο Τζο Μπάιντεν προσκαλεί τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε συνάντηση την ερχόμενη Τρίτη στον Λευκό Οίκο

Την περασμένη εβδομάδα, ο Μπάιντεν σηματοδότησε την προθυμία του να υιοθετήσει περιορισμούς στη μετανάστευση για να εξασφαλίσει μια συμφωνία, αλλά οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πολιτικών κομμάτων έχουν αποδειχθεί ανεπιτυχείς μέχρι στιγμής. Ο Μπάιντεν είχε εναποθέσει ελπίδες στην επιρροή του Ζελένσκι για να πείσει το Κογκρέσο να εγκρίνει νομοσχέδιο έκτακτης ανάγκης 110,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας ασφαλείας 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter