ΗΠΑ: Η παλαιστινιακή σημαία πάνω από το άγαλμα του ιδρυτή του Harvard (Video)

ΗΠΑ: Η παλαιστινιακή σημαία πάνω από το άγαλμα του ιδρυτή του Harvard (Video)

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για τη σφαγή στη Γάζα στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ με την κατάσταση να δείχνει ότι βρίσκεται εκτός ελέγχου. Οι φοιτητές πραγματοποιούν καταλήψεις και διαμαρτυρίες εκφράζουν την οργή για τους πάνω από 34.000 νεκρούς, στην πλειονότητά τους παιδιά και γυναίκες.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συνελήφθησαν στο πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια (USC), το Έμερσον και το πανεπιστήμιο του Τέξας στο Οστιν το τελευταίο 24ωρο.

Μάλιστα, στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ διαδηλωτές τοποθέτησαν μια παλαιστινιακή σημαία πάνω από το άγαλμα του Τζον Χάρβαρντ, ένα σημείο που συνήθως προορίζεται για την αμερικανική σημαία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Harvard Crimson», το περιστατικό έλαβε χώρα λίγο μετά τις 6:30 μ.μ., με τρεις παλαιστινιακές σημαίες να υψώνονται στην πανεπιστημιούπολη. Ένας εκπρόσωπος του πανεπιστημίου, δήλωσε ότι «οι ενέργειες των φοιτητών παραβιάζουν την πολιτική του Χάρβαρντ και τα εμπλεκόμενα άτομα θα υπόκεινται σε πειθαρχικά μέτρα».

Όπως πρόσθεσε, «οι σημαίες που ύψωσαν οι διαδηλωτές πάνω από το University Hall αφαιρέθηκαν από το προσωπικό των εγκαταστάσεων του Χάρβαρντ»,.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των συλλήψεων σε εθνικό επίπεδο έχει πλησιάσει τις 900 από τις μαζικές συλλήψεις στις 18 Απριλίου στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης.

Οι φοιτητικές διαμαρτυρίες και πλήθος καταλήψεις με σκηνές και κατασκηνώσεις σε πανεπιστημιουπόλεις σε ολόκληρη τη χώρα εντάθηκαν μετά τις συλλήψεις στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης στις 18 Απριλίου.

Η παρέμβαση της αστυνομίας αντί να σταματήσει τους φοιτητές, φούντωσε την οργή τους και οι διαδηλώσεις έγιναν πολύ πιο μαζικές, με αποτέλεσμα να επεκταθούν σε άλλα πανεπιστήμια.

Στις διαμαρτυρίες συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ, το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, στο Χάρβαρντ, το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Οστιν, το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας (USC).

Διαβάστε επίσης:

Οπαδική βία: Πολλές τρύπες στο νερό – Τρεις φορές άλλαξε τον νόμο η ΝΔ και τέταρτη ο Βρούτσης γιατί κρίθηκαν… «ανεπαρκείς»

Δίκη Μάτι: Από 3 έως 111 έτη οι ποινές, αφέθηκαν ελεύθεροι οι 6 – Οργή από τους συγγενείς

Στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ ο Άρης Σπηλιωτοπουλος ενόψει Ευρωεκλογών

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξετάζει την έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον Νετανιάχου

Ισπανία: Δεν παραιτείται ο Πέδρο Σάντσεθ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter