Ισπανία: Δεν παραιτείται ο Πέδρο Σάντσεθ

Ισπανία: Δεν παραιτείται ο Πέδρο Σάντσεθ

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να παραμείνει στο ρόλο του εν μέσω καταγγελιών για διαφθορά εναντίον της συζύγου του Μπεγκόνα Γκόμεζ.

Ο Σάντσεθ δήλωσε την περασμένη Τετάρτη ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση.

Ο ηγέτης του σοσιαλιστικού κόμματος PSOE της Ισπανίας ακύρωσε στη συνέχεια όλα τα ραντεβού και δήλωσε ότι θα ανακοίνωνε την απόφασή του τη Δευτέρα.

Οι κατηγορίες εναντίον της Γκόμεζ, η οποία δεν κατέχει δημόσιο αξίωμα, προήλθαν από τη ακροδεξιά οργάνωση Manos Limpias (Καθαρά Χέρια), η οποία την κατηγόρησε για άσκηση επιρροής σε επιχειρήσεις και διαφθορά.

Ο Σάντσεθ δημοσίευσε μια επιστολή στο X, την πλατφόρμα που ήταν παλαιότερα γνωστή ως Twitter, λέγοντας ότι έπρεπε να σκεφτεί αν θα συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός.

Κατέδειξε ως υπεύθυνους για την έρευνα τους διαδικτυακούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους που πρόσκεινται πολιτικά στο κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα (PP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στο ακροδεξιό κόμμα Vox.

Ο Σάντσεθ κατηγόρησε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλμπέρτο Νούνιεθ Φέιχο του PP και τον ηγέτη του Vox Σαντιάγο Αμπασκάλ ότι «προσπαθούν να εξευτελίσουν και να απονομιμοποιήσουν τον πολιτικό αντίπαλο τους με ενέργειες που δεν είναι μόνο σκανδαλώδεις αλλά και ψευδείς».

Ο 52χρονος Σάντσεθ, ο οποίος ασκεί τα καθήκοντά του από το 2018, διορίστηκε εκ νέου για άλλη μια θητεία τον Νοέμβριο.

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Μαδρίτης και άλλων πόλεων το Σαββατοκύριακο για να διαδηλώσουν υπέρ της παραμονής του Σάντσεθ στο αξίωμα.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με μηνύματα όπως «Σάντσεθ, ναι, συνέχισε» ή «Μην τα παρατάς».

Διαβάστε επίσης:

Πέδρο Σάντσεθ: Ανακοινώνει εάν θα παραιτηθεί ή όχι – Τα σενάρια και η επόμενη ημέρα

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Εμείς σκοτώσαμε άνθρωπο, οι άλλοι είναι φλώροι…» – Ανατριχιαστικοί διάλογοι των χούλιγκαν

Δίκη Μάτι: Από 3 έως 111 έτη οι ποινές, αφέθηκαν ελεύθεροι οι 6 – Οργή από τους συγγενείς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter