Επιμένει ο «Μακεδονομάχος» Πλεύρης: «Μακάρι να ξυπνούσαμε και να μην υπήρχε η Συμφωνία των Πρεσπών»

Επιμένει ο «Μακεδονομάχος» Πλεύρης: «Μακάρι να ξυπνούσαμε και να μην υπήρχε η Συμφωνία των Πρεσπών»

Σε προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξή του, στα Παραπολιτικά, καθώς αντί να μιλήσει για τις κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση για την τήρηση της συμφωνίας των Πρεσπών από τη μεριά της Βόρειας Μακεδονίας, την αμφισβήτησε ευθέως. Μάλιστα, δικαιολόγησε τις αδιανόητες δηλώσεις της προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, αναφέροντας ότι… για όλα αυτά «φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «η Νέα Δημοκρατία θεωρεί τη συμφωνία των Πρεσπών κακή συμφωνία. Παραχώρησε ιθαγένεια, εθνότητα και γλώσσα στους Σκοπιανούς. Όταν λέει η πρόεδρος των Σκοπίων ότι είναι Μακεδόνισσα, αυτό της το έχει παραχωρήσει η συμφωνία των Πρεσπών, που ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε ότι  «το μόνο πράγμα που υπήρχε μέσα στη συμφωνία ήταν η σύνθετη ονομασία και βλέπουμε ότι έρχεται το κόμμα που δεν συμφωνούσε με τη συμφωνία των Πρεσπών και δεν το αναγνωρίζει. Πλέον δικαιώνεται πλήρως η Νέα Δημοκρατία. Το θέμα της κύρωσης των μνημονίων το έχει θέσει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η κυβέρνηση των Σκοπίων το έχει θέσει».

«Μακάρι αύριο το πρωί να ξυπνούσαμε και να μην υπήρχε η συμφωνία των Πρεσπών»

Όμως, το πρώην στέλεχος του ΛΑΟΣ δεν σταμάτησε εκεί, καθώς είπε «μακάρι αύριο το πρωί να ξυπνούσαμε και να μην υπήρχε η συμφωνία, να μη είχε υπογραφεί ποτέ. Άπαξ και υπεγράφη πρέπει εκ των πραγμάτων, από το κάθε μέλος να γίνονται σεβαστά αυτά τα οποία προβλέπει, ώστε μέσα σε αυτό το πλαίσιο να μειώσουμε, όσο το δυνατόν γίνεται την εθνική ζημιά, που έχει προκαλέσει αυτή η συνθήκη».

Μάλιστα, πρόσθεσε «εάν δια μαγείας γυρίζαμε τον χρόνο πίσω και φτάναμε στη ψήφιση και οι βουλευτές, τότε του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν πλειοψηφία, θα ήμασταν σε μία καλύτερη κατάσταση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter