Παππάς: «Ο βήχας του 41% κόπηκε – Ζητούμενο να συγκροτηθεί μία πολιτική συμμαχία η οποία να μπορεί να γίνει πλειοψηφική»

Παππάς: «Ο βήχας του 41% κόπηκε – Ζητούμενο να συγκροτηθεί μία πολιτική συμμαχία η οποία να μπορεί να γίνει πλειοψηφική»

«Η προοδευτική αντιπολίτευση χρειάζεται μία αξιοπιστία ισχύος. Δεν έλειψε η πειθώ, δείτε για παράδειγμα ότι η πρότασή μας για μείωση των έμμεσων φόρων υιοθετήθηκε ευρέως. Έλειψε η αξιοπιστία ισχύος, δηλαδή η δυνατότητα να πειστεί κάποιος ότι αυτά μπορούν να είναι εφαρμόσιμα την επόμενη μέρα», σημείωσε Νίκος Παππάς στα Παραπολιτικά, κάνοντας μια αποτίμηση των χθεσινών αποτελεσμάτων.

«Αυτό θα ήταν δυνατόν αν συγκροτούνταν μία πολιτική δύναμη, μία πολιτική συμμαχία η οποία να μπορεί να καταστεί πλειοψηφική την επόμενη μέρα. Αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο σήμερα και αύριο, τις επόμενες μέρες, εβδομάδες και μήνες. Αυτή είναι η μεγάλη προσδοκία του προοδευτικού κόσμου» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πρώτη ευθύνη να πυροδοτήσει αυτές τις εξελίξεις με ανοιχτά χαρτιά, πάνω στο τραπέζι… Θα πρότεινα μία συγκροτημένη διαδικασία ανίχνευσης προγραμματικών συγκλίσεων με ορίζοντα και εκλογική σύγκλιση».

Πάντως, τόνισε ότι «τα σενάρια που προϋποθέτουν καταστροφή δύο, τουλάχιστον, κομμάτων για να επανέλθει η αισιοδοξία στον προοδευτικό χώρο, είναι σενάρια που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».

Ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέληξε λέγοντας πως: «Ο βήχας του 41% της ΝΔ κόπηκε. Πρέπει να κόψουμε και το επιχείρημα που λέει ότι “αν δεν είναι η Ν.Δ. ποιος θα έρθει;”».

Διαβάστε επίσης:

Κύρτσος: Ο Μητσοτάκης γελοιοποίησε την ευρωπαϊκή παράδοση της ΝΔ

Ο Μητσοτάκης έπαθε πανωλεθρία αλλά οι άλλοι δεν νίκησαν

Μητσοτάκης: Ετοιμάζει το πυροτέχνημα του «ανασχηματισμού», αφού έχασε σχεδόν 1.000.000 ψήφους

Στροφή προς τα δεξιά από Γεωργιάδη – Χατζηδάκη μετά το στραπάτσο της ΝΔ: «Μας κόστισε η ισότητα στον γάμο» (Video)

Μέχρι και ο Πρετεντέρης βλέπει τη «σφαλιάρα» και στρώνει χαλί στον Μητσοτάκη για τον ανασχηματισμό

Ευρωεκλογές 2024: Η Φινλανδία έκανε τη διαφορά – Θεαματική επικράτηση των πράσινων και αριστερών κομμάτων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter