«Η Μελόνι κερδίζει, ο Μακρόν καταρρέει» – O διεθνής Τύπος σχολιάζει τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών

«Η Μελόνι κερδίζει, ο Μακρόν καταρρέει» – O διεθνής Τύπος σχολιάζει τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Ισχυρή ώθηση της δεξιάς στην Ευρώπη». Από τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία μέχρι την Αυστρία, τα ποσοστά των ακροδεξιών κομμάτων έχουν σημειώσει σαφή αύξηση. Στη Liberation διαβάζουμε: «Οι Ευρωπαίοι από το μεγάλο χάσμα στη μεγάλη ανατροπή». Ο Μακρόν προκήρυξε εκλογές μετά τη συντριπτική ήττα.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Το Ισραήλ γιορτάζει την απελευθέρωση τεσσάρων ομήρων». Ο Νετανιάχου καλεί τον υπουργό Γκαντς να παραμείνει στην κυβέρνηση. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Το AfD κερδίζει έδαφος, το SPD είναι αδύναμο, οι Πράσινοι πέφτουν». Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση αναδεικνύεται νικήτρια των ευρωεκλογών στη Γερμανία..

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Ο Γκαντς αποχωρεί από το πολεμικό συμβούλιο». Παραιτήθηκε από το πολεμικό συμβούλιο ο ισραηλινός υπουργός Μπένι Γκαντζ. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Ισραήλ: Παραιτήθηκε από την κυβέρνηση ο Γκαντς». Μέλος του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ παραιτήθηκε την Κυριακή από την κυβέρνηση λόγω του χειρισμού του πολέμου στη Γάζα από τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Ο Μακρόν προκηρύσσει πρόωρες εκλογές μετά την άνοδο της ακροδεξιάς». Το RN κέρδισε περίπου το 32% των ψήφων την Κυριακή, υπερδιπλάσιο από το 15% περίπου που σημείωσαν οι σύμμαχοι του Μακρόν.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Η Μελόνι κερδίζει, ο Μακρόν καταρρέει». Η ψηφοφορία συγκλόνισε την ΕΕ.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Ευρωεκλογές: Τεράστια αναταραχή σε Γαλλία και Γερμανία». Ο ευρωπαϊσμός διατηρεί την πλειοψηφία παρά τη στροφή προς τα δεξιά. Ο Μακρόν προκήρυξε πρόωρες εκλογές.

Διαβάστε επίσης:

Από το YouTube… στην Ευρωβουλή: Όταν o Φειδίας επί 3 μήνες κοιμόταν έξω από τα γραφεία του Μασκ για να τον αγκαλιάσει (Video)

Ευρωεκλογές 2024: Πώς τα πήγαν τα exit polls σε σύγκριση με το τελικό αποτέλεσμα;

Μητσοτάκης: Ετοιμάζει το πυροτέχνημα του «ανασχηματισμού», αφού έχασε σχεδόν 1.000.000 ψήφους

Ευρωεκλογές 2024: Αυτά είναι τα «γαλάζια» ονόματα που έμειναν εκτός Ευρωβουλής

Στροφή προς τα δεξιά από Γεωργιάδη – Χατζηδάκη μετά το στραπάτσο της ΝΔ: «Μας κόστισε η ισότητα στον γάμο» (Video)

Ο νέος χάρτης του ευρωκοινοβουλίου: Πρώτο το ΕΛΚ με 185 έδρες, δεύτεροι οι Σοσιαλιστές με 139 – Αυξημένη η ακροδεξιά πτέρυγα

Ευρωεκλογές 2024: Αυτές είναι οι 10 Περιφέρειες με τα χαμηλότερα ποσοστά για τη ΝΔ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter