Ακρίβεια: Ο Σκέρτσος ανακαλύπτει και τα καρτέλ στον δρόμο προς τις κάλπες…

Ακρίβεια: Ο Σκέρτσος ανακαλύπτει και τα καρτέλ στον δρόμο προς τις κάλπες…

Δεν είναι πολύς καιρός που η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε μια πλήρη άρνηση να αναγνωρίσει υπερκέρδη και καρτέλ όσον αφορά την ακρίβεια και ιδιαίτερα στα σούπερ μάρκετ.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης -με όλους τους τρόπους- είχε αρνηθεί πιθανή ύπαρξη ολιγοπωλίων και καρτέλ αποδίνοντας την αύξηση των τιμών στον πόλεμο της Ουκρανίας, λίγο αργότερα στη Μέση Ανατολή. Μόνον για το πέταγμα της ακρίδας στην Αφρική δεν μας είχε πει!

Η ίδια η κυβέρνηση με πλήρη ενορχήστρωση από Μαξίμου, αφήνοντας ελεύθερα τα υπερκέρδη και φτωχοποιώντας τα 2/3 των Ελλήνων προσπάθησε προ στιγμήν να προσφέρει ως αντιστάθμισμα (εκτός από τα φτωχά καλάθια των σούπερ μάρκετ) την ισχνή αύξηση του κατώτατου μισθού που ωστόσο δεν αντιστάθμιζε ούτε κατ’ ελάχιστο τις αυξήσεις σε ενοίκια, ενέργεια, διατροφή και κόστος ζωής.

Ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου, η αμφισβήτηση, οι δημοσκοπήσεις και οι Ευρωεκλογές και ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και δεξί χέρι του Μητσοτάκη να παραδεχθεί την ύπαρξη καρτέλ ενώ οι μετρήσεις της Κοινής Γνώμης έχουν στήσει στον τοίχο την κυβέρνησή του.

Μιλώντας στην Realnews (28/4/24) αφού παπαγαλίζει περί αύξησης μισθών λέει:

«Η μάχη κατά της ακρίβειας δίνεται πρωτίστως μέσα από τη σταθερή αύξηση των εισοδημάτων, κατώτατου, μέσου μισθού και συντάξεων, με συστηματικούς ελέγχους, με πρόστιμα όπου ο ανταγωνισμός δεν λειτουργεί και ο καταναλωτής εξαπατάται, με μέτρα που σπάνε τις εναρμονισμένες πρακτικές και τα καρτέλ»

Στην ίδια συνέντευξη μάλιστα λέει πως ο ίδιος κάνει τα ψώνια του και εδώ και δύο χρόνια δίνουν τη μάχη «με όλα τα μέσα κατά του εισαγόμενου πληθωρισμού, αλλά και των εγχώριων στρεβλώσεων του ανταγωνισμού».

Περίεργο που μετά από πέντε χρόνια –έστω κατ’ ελάχιστο- παραδέχονται καρτέλ όταν λίγο καιρό πριν σφύριζαν αδιάφορα και αυτός και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας πρόσφατα στον ΣΚΑΪ. Εκεί παραδέχθηκε πως η ακρίβεια δεν είναι «μόνον» εισαγόμενη!

Τι σου κάνει η πίεση της Κοινής Γνώμης!

Αλλά εδώ ισχύει ό,τι λέει ο λαός: Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει πέντε μέρες κοσκινίζει.

Τι πέντε μέρες; Πέντε χρόνια!

Διαβάστε επίσης:

Οπαδική βία: Πολλές τρύπες στο νερό – Τρεις φορές άλλαξε τον νόμο η ΝΔ και τέταρτη ο Βρούτσης γιατί κρίθηκαν… «ανεπαρκείς»

Δίκη Μάτι: Από 3 έως 111 έτη οι ποινές, αφέθηκαν ελεύθεροι οι 6 – Οργή από τους συγγενείς

Στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ ο Άρης Σπηλιωτοπουλος ενόψει Ευρωεκλογών

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξετάζει την έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον Νετανιάχου

Ισπανία: Δεν παραιτείται ο Πέδρο Σάντσεθ

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter