Κεχαγιά για Ευρωεκλογές: «Θέλουμε να προκληθούν τραύματα στην κυβέρνηση, ώστε να είναι αναπόφευκτη η προσφυγή στις κάλπες»

Κεχαγιά για Ευρωεκλογές: «Θέλουμε να προκληθούν τραύματα στην κυβέρνηση, ώστε να είναι αναπόφευκτη η προσφυγή στις κάλπες»

«Είναι πολύ βολικό για τον κ. Μητσοτάκη να βάζει τον στόχο πριν από μια πενταετία στο 33%. Όμως αυτή τη στιγμή τα πολιτικά κόμματα θα μετρηθούν με βάση τα ποσοστά των εθνικών εκλογών, γιατί αυτή είναι η τελευταία εκλογική αναμέτρηση» τόνισε η Βούλα Κεχαγιά σχετικά με τις επικείμενες ευρωεκλογές.

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως οι ευρωεκλογές μπορούν να δρομολογήσουν πολιτικές εξελίξεις, τονίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να ζητά εθνικές εκλογές και εμφανίζεται αισιόδοξη πως τα ποσοστά θα είναι πάνω από το 17%.

«Έχουμε ζητήσει εκλογές και δεν το παίρνουμε πίσω»

«Οι ευρωεκλογές είναι μια αναμέτρηση που έχει εθνικά χαρακτηριστικά και όποιος έχει αντιρρήσεις επ’ αυτού νομίζω ότι δεν θέλει να δει την πραγματικότητα. Εμείς λέμε ότι θα κριθούμε με βάση τα ποσοστά των εθνικών εκλογών, και όχι μόνο εμείς αλλά και η κυβέρνηση. Εμείς επειδή δεν είχαμε καλά αποτελέσματα στις προηγούμενες ευρωεκλογές συγκεντρώνοντας περίπου 23%, ο κ. Τσίπρας προκήρυξε εθνικές εκλογές. Για φανταστείτε μια αναμέτρηση με καθόλου καλά αποτελέσματα για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ενδεχομένως και ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να πάρει κάποιες πολιτικές αποφάσεις, δεν λέω ότι το βλέπω να συμβαίνει. Εφόσον λοιπόν δρομολόγησαν πολιτικές εξελίξεις οι ευρωπαϊκές εκλογές του 2019 γιατί να μη μπορούν να το κάνουν και αυτές του 2024;» διερωτήθηκε η εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «εμείς δεν λέμε ότι η όποια διαφορά αναγκαστικά θα δρομολογήσει εξελίξεις, άλλωστε εμείς έχουμε ζητήσει εκλογές και δεν το παίρνουμε πίσω και παράλληλα έχουμε καταλάβει ότι δεν θα γίνουν εθνικές εκλογές, δεν τις θέλει ο πρωθυπουργός. Και ξέρετε γιατί δεν τις θέλει; Γιατί αν το ποσοστό του πέσει κάτω από το 35%, δεν θα σας βάλω εγώ τον πήχη που βάζει στο 33%, θα αποδειχθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του δεν έχουν αυτοδυναμία. Και αυτό θα δημιουργήσει άλλα πολιτικά προβλήματα για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

«Πιο ψηλά από το 17%»

«Για εμάς πολιτική ανατροπή είναι μια απομείωση αυτής της πρωτοκαθεδρίας και της απόλυτης κυριαρχίας της κυβέρνησης και μια ενίσχυση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πιστεύουμε ότι δεν θα περάσουμε κάτω από τον πήχη του 17% και ότι μπορούμε να είμαστε ακόμη πιο ψηλά και ότι υπάρχει πολύ πολύτιμος από σήμερα έως τις ευρωεκλογές όπου μπορούμε να αναπτύξουμε μεγαλύτερες ταχύτητες και άλλη δυναμική».

«Αν η Νέα Δημοκρατία πάρει 33% που είναι ο πήχης που έβαλε ο πρωθυπουργός είναι 8 μονάδες κάτω από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών πριν από 11 μήνες; Δεν είναι προβληματική αυτή η σύγκριση; Και στις Δημοτικές εκλογές μιλούσαμε για πολιτικά συμπεράσματα, λέγαμε ότι χάθηκε για το κυβερνών κόμμα ο Δήμος της Αθήνας, ο Δήμος της Θεσσαλονίκης, η Περιφέρεια της Θεσσαλίας και κάποιοι αντάρτες της ΝΔ πέρασαν στον δεύτερο γύρο. Αυτό δημιούργησε τραύματα στην κυβέρνηση. Εμείς λοιπόν θέλουμε, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι πρώτος γιατί αυτός είναι ο στόχος μας ξεκάθαρα για τις εθνικές εκλογές, να προκληθούν τέτοια τραύματα στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον κ. Μητσοτάκη ώστε να είναι αναπόφευκτη η προσφυγή στις κάλπες» ανέφερε η Βούλα Κεχαγιά.

 

Διαβάστε επίσης:






Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter