Αίρουν για άλλη μια φορά την ασυλία Πολάκη μετά από μήνυση του Μαραβέγια

Αίρουν για άλλη μια φορά την ασυλία Πολάκη μετά από μήνυση του Μαραβέγια

Για άλλη μια φορά η ΝΔ δρομολογεί τις διαδικασίες άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη. Εναντίον του αναπληρωτή τομεάρχη Διαφάνειας έχει καταθέσει μήνυση ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ο οποίος -όπως αποκάλυψε ο Π. Πολάκης– αποπειράθηκε να εξασφαλίσει μέσω… οικογενειακού project εκατ. ευρώ από τον Αναπτυξιακό.

Οι ψήφοι της ΝΔ αρκούσαν για να εισηγηθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας την άρση της ασυλίας του πρώην αν. υπουργού Υγείας και την παραπομπή της υπόθεσης στην Ολομέλεια, μετά τη μήνυση του «γαλάζιου» βουλευτή Μαγνησίας, ο οποίος τον κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε από τη ψηφοφορία στο πλαίσιο της απόφασης που έχει ληφθεί μετά τη διαδικασία της πρότασης δυσπιστίας, ενώ -κατά τις πληροφορίες- ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δεν προσήλθε στη συνεδρίαση, με τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης να καταψηφίζουν.

Υπενθυμίζεται ότι η πολιτική στοχοποίηση του κ. Πολάκη από τη ΝΔ είχε οδηγήσει τη συμπολίτευση να ψηφίσει δύο φορές για την άρση της ασυλίας του μετά από διαδοχικές μηνύσεις του εκδότη των «Παραπολιτικών», Γιάννη Κουρτάκη.

Στην πρώτη ψηφοφορία οι βουλευτές της πλειοψηφίας δεν… είχαν καταλάβει τη γραμμή και δεν ήραν την ασυλία του αν. τομεάρχη Διαφάνειας, με το μισό υπουργικό συμβούλιο και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να απολογούνται δημόσια στον Κουρτάκη.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη: Ο Μαραβέγιας έκλεισε αγορά κλινικής για 1,3 εκατ. ευρώ

Ζητά και τα ρέστα ο Μαραβέγιας: «Ο Πολάκης είναι άσχετος και αδαής»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter