Αισιοδοξία γύρω από το Ethereum

Αισιοδοξία γύρω από το Ethereum

Μπορεί πολλοί να βλέπουν μόνο τον πόλεμο των κρυπτονομισμάτων με τα παραδοσιακά νομίσματα (ευρώ, δολάριο κλπ), αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Το ίδιο αδυσώπητος είναι και ο πόλεμος με τους ισχυρούς παίκτες στην κρυπτοοικονομία. Αναφερόμαστε βέβαια στο τι συμβαίνει με το bitcoin και το Ethereum… Αν λοιπόν φύγουμε από την απόλυτη αξία των δύο που η διαφορά τους είναι θηριώδης (σήμερα 22 Φεβρουαρίου το bitcoin διαπραγματεύεται σε περίπου 46.500 ευρώ ενώ το Ethereum κινείται λίγο πάνω από τα 1550 ευρώ) και να πάμε στην απόδοση θα δούμε ότι η αξία του Ethereum αυξάνεται ταχύτερα από αυτή του bitcoin…

Τι κρύβεται πίσω από την αισιοδοξία γύρω από το Ethereum;

Βασικά, το Ethereum βρίσκεται σε προνομιακή θέση για να συνεχίσει το ράλι του λόγω της συντριπτικής ζήτησης για ETH. Eξάλλου πρέπει να διευκρινίσουμε ότι το bitcoin λειτουργεί περισσότερο ως νόμισμα ενώ αντίθετα το Ethereum λειτουργεί και ως πλατφόρμα ανοικτού κώδικα όπου πολλοί προγραμματιστές στηρίζουν πάνω του τις εφαρμογές που κατασκευάζουν σε περιβάλλον block chain. Αυτό δίνει μεγαλύτερη ώθηση στο Ethereum με δεδομένο ότι όλοι αυτοί οι προγραμματιστές πληρώνουν τους miners (ονομάζεται στη τεχνολογική γλώσσα που χρησιμοποιούν ως αέριο), ενώ υφίστανται επιπροσθέτως και τέλη συναλλαγής στο δίκτυο blockchain Ethereum.

Τα DeFi δίνουν προβάδισμα στο ETH

Λόγω της εκρηκτικής ανάπτυξης του DeFi (εδώ: https://www.documentonews.gr/article/o-daneismos-anwnyma-kai-xwris-tis-trapezes-briskei-efarmogh-sto-ethereum ), η ζήτηση για αέριο έχει αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες. Αυτό επίσης που κάνει πολύ ισχυρή την πεποίθηση για εκρηκτική αύξηση του Ethereum έναντι του Bitcoin είναι ο θεμελιώδης νόμος της προσφοράς και της ζήτησης… Όπως φαίνεται το ποσό του ETH που διατηρείται στα χρηματιστήρια έχει μειωθεί σημαντικά. Αυτό σημαίνει ότι η προσφορά ETH μειώνεται ενώ η ζήτηση για αυτό αυξάνεται.

Ο συνδυασμός αυτών των θεμελιωδών παραγόντων συνεχίζει να τροφοδοτεί το ράλι του ETH. Όπως παρατηρούν αναλυτές των crypto, στο προβλέψιμο μέλλον, δεν υπάρχουν σαφείς θεμελιώδεις λόγοι για να αναμένεται η επιβράδυνση της ανόδου της αξίας του Ethereum. Αυτό συμβαίνει διότι η συνολική τιμή που είναι κλειδωμένη στο DeFi συνεχίζει να επεκτείνεται και η συνολική δραστηριότητα των χρηστών στα πρωτόκολλα DeFi ανεβαίνει στα ύψη, οπότε η πιθανότητα διόρθωσης (πτώσης της τιμής) του ETH βραχυπρόθεσμα παραμένει εξαιρετικά χαμηλή.

Πολύ κοντά στο να σπάσει το φράγμα των 2.000 ευρώ

Επιπρόσθετα ο υψηλός ανοιχτός τόκος και ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών στην αγορά προθεσμιακών συναλλαγών CME (είναι η χρηματιστηριακή αγορά μελλοντικής εκπλήρωσης) δείχνει ότι και οι θεσμικοί (μεγάλοι) επενδυτές διατηρούν υψηλά τη ζήτηση και το ενδιαφέρον για το Ethereum.

Ως εκ τούτου, όσο αυτές οι μετρήσεις παραμένουν υψηλές, οι προοπτική γύρω από το ETH θα παραμείνει πολύ αισιόδοξη. Γι αυτό και η πλειονότητα των μελετητών της αγοράς crypto, κάνουν λόγο για συντριπτικές πιθανότητες το ETH ξεπεράσει πολύ γρήγορα σε αξία τα 2.000 ευρώ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter