Aίτηση για τουριστική βίζα στις ΗΠΑ υπέβαλε o Μπολσονάρο

Aίτηση για τουριστική βίζα στις ΗΠΑ υπέβαλε o Μπολσονάρο

Ο ακροδεξιός πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρ υπέβαλε την Παρασκευή αίτηση για τουριστική βίζα – διάρκειας έξι μηνών – ώστε να παραμείνει στις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του, παρά τις εκκλήσεις για ανάκληση οποιασδήποτε αμερικανικής βίζας που κατέχει ο Μπολσονάρου μετά τις βίαιες διαδηλώσεις υποστηρικτών του στη Μπραζίλια.

Οι αμερικανικές αρχές έλαβαν την αίτησή του Μπολσονάρο την Παρασκευή, δήλωσε συγκεκριμένα ο δικηγόρος του, Φελίπε Αλεχάντρε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος θα παραμείνει στις ΗΠΑ όσο εκκρεμεί η αίτησή του.

«Θα ήθελε να πάρει λίγο χρόνο, να καθαρίσει το κεφάλι του και να απολαύσει το να είναι τουρίστας στις ΗΠΑ για μερικούς μήνες πριν αποφασίσει ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του», είπε ο δικηγόρος του σε μια απάντηση στο Reuters μέσω email.

Υπενθυμίζεται πως ο ακροδεξιός Μπολσονάρο ταξίδεψε αεροπορικώς στη Φλόριντα δύο ημέρες πριν λήξει η θητεία του και προτού ο κεντροαριστερός πρόεδρος Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα αναλάβει τα καθήκοντά του.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 8 Ιανουαρίου, χιλιάδες υποστηρικτές του πρώην προέδρου προκάλεσαν χάος στη Μπραζίλια, εισβάλλοντας και λεηλατώντας το προεδρικό μέγαρο, το Κογκρέσο και το Ανώτατο Δικαστήριο, ζητώντας την ανατροπή του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου τις οποίες κέρδισε ο Λούλα.

Πηγή: AFP, Reuters

Διαβάστε επίσης:

Βραζιλία: Μισή παραδοχή από Μπολσονάρο – «Όλοι κάνουμε κάποια λάθη»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter