Ακινητοποιημένα ασθενοφόρα στην Αττική λόγω βλαβών – Άμεση λύση ζητούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

Ακινητοποιημένα ασθενοφόρα στην Αττική λόγω βλαβών – Άμεση λύση ζητούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

Ακινητοποιημένο βρίσκονται το 30% των ασθενοφόρων της Αττικής λόγω βλάβης, αναφέρει σε ανακοίνωση του το σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ και καλεί τη Διοίκηση και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να μεριμνήσουν ώστε να λυθεί ΑΜΕΣΑ το οξύτατο πρόβλημα.

«Δυστυχώς η κατάσταση έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολη. Μόνο στην Αττική παραμένουν καθηλωμένα λόγω βλαβών το 30% των ασθενοφόρων – κινητών μονάδων ενώ για αρκετούς μήνες αρκετά ασθενοφόρα παραμένουν εκτός επιχειρησιακής λειτουργίας μέχρι να επισκευαστούν. Αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης αποτελεί το γεγονός ότι από το καλοκαίρι του 2022 έως και σήμερα παραμένουν καθημερινά πάνω από 30 ασθενοφόρα στην Αττική ακινητοποιημένα λόγω μηχανικής βλάβης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην απόκριση των ασθενοφόρων προς τους χρήστες υπηρεσιών του ΕΚΑΒ για παροχή προνοσοκομειακής αντιμετώπισης και διακομιδής σε υγειονομικούς σχηματισμούς» αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Το Σωματείο τους έχει αποστείλει εξώδικες διαμαρτυρίες τόσο προς την Διοίκηση, όσο και στην εταιρεία που με τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της έχουν αναλάβει τις επισκευές των ασθενοφόρων. Παρόλα αυτά, συνεχίζεται η ίδια απαράδεκτη κατάσταση. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία καθώς δεν αφορά μόνο το παρόν αλλά μια κατάσταση διαχρονική η οποία συνεχίζεται και επιδεινώνεται μέρα με την μέρα. Δεν μπορεί, ο μοναδικός δημόσιος φορέας παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στην χώρα μας να μην διαθέτει σύγχρονο στόλο ασθενοφόρων οχημάτων ή να είναι έρμαιο στην αδυναμία κάποιων να μεριμνήσουν ώστε να είναι σε κυκλοφορία το σύνολο των μηχανοκίνητων μέσων του ΕΚΑΒ.

Οι εργαζόμενοι ζητούν σταματήσουν οι δικαιολογίες και να βγουν άμεσα στην κυκλοφορία ασθενοφόρα. «Δεν μπορεί να υπάρχουν τόσα ασθενοφόρα ακινητοποιημένα λόγω βλάβης και κάποιοι να αδρανούν, να ολιγωρούν και να μην κάνουν τα αδύνατα δυνατά ώστε να σταματήσει αυτή η κατάσταση. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους πολίτες που καλούν για βοήθεια το ΕΚΑΒ, τους διασώστες που ταλαιπωρούνται καθημερινά μεταβαίνοντας σε διαφορετικές περιοχές στην Αττική για να βρουν λειτουργικό ασθενοφόρο να εργαστούν και κυρίως απέναντι στο ΕΚΑΒ, την ιστορία του και την προσφορά του» τονίζουν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter