Ακρίτα σε Μιχαηλίδου: Έχετε χρέος να καλύψετε τα κενά της παράλληλης στήριξης

Ακρίτα σε Μιχαηλίδου: Έχετε χρέος να καλύψετε τα κενά της παράλληλης στήριξης

Η Ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα για τις ελλείψεις στη στελέχωση της σχολικής παράλληλης στήριξης συζητήθηκε την Τετάρτη στη Βουλή.

Διαβάστε επίσης: Ερώτηση Ακρίτα για Παράλληλη Στήριξη: Οι τεράστιες ελλείψεις προκαλούν απόγνωση σε γονείς και εκπαιδευτικούς

Η Έλενα Ακρίτα επεσήμανε την αγωνία χιλιάδων γονέων που προσπαθούν με αμέτρητες θυσίες σε βάρος της προσωπικής και επαγγελματικής τους ζωής να υποκαταστήσουν τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις της Πολιτείας, αναφέροντας παραδείγματα γονέων οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση διότι δεν δύνανται να ανταποκριθούν στα έξοδα της ιδιωτικής παράλληλης στήριξης.

Στην απάντησή της, η υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου, μίλησε για υπερδιπλασιασμό προσλήψεων μέχρι τις αρχές Νοέμβρη, αναγνωρίζοντας πως οι προσλήψεις υπολείπονταν των αναγκών, όπως αυτές προκύπτουν από τις διαγνώσεις των ειδικών Κέντρων.

Στη δευτερολογία της η Έλενα Ακρίτα σημείωσε πως η ανάγκη 20.000 προσλήψεων ήταν γνωστή από την αρχή, αλλά το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην κάλυψη μόνο 9.500 θέσεων, αφήνοντας την κάλυψη των υπολοίπων για αργότερα, πολύ μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα, υπενθύμισε πως, για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, κάθε μέρα χωρίς ειδική αγωγή αφήνει κενό που δεν αναπληρώνεται, ενώ παιδιά με αναπηρίες ή άλλες διαγνωσμένες μαθησιακές δυσκολίες αντιμετωπίζουν διακρίσεις στο σχολικό περιβάλλον και συχνά γίνονται θύματα bullying. Η παρουσία ικανού αριθμού ειδικών εκπαιδευτικών δίπλα τους από την πρώτη μέρα είναι ο μόνος τρόπος να ακυρωθούν τέτοιοι κίνδυνοι, γι’ αυτό και οι πρόσφατες δηλώσεις της κ. Μιχαηλίδου ότι δεν είναι σωστό να υπάρχει ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης για κάθε παιδί προκάλεσαν τόσο αλγεινή εντύπωση.

Κλείνοντας, η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε πως πρόκειται για την πέμπτη σχολική χρονιά αυτής της κυβέρνησης, συνεπώς οι προσλήψεις ειδικών εκπαιδευτικών δεν συνιστούν κυβερνητική χάρη, αλλά απορρέουν από την ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας να σταθεί στο πλευρό δεκάδων χιλιάδων γονιών που ταλανίζονται από τις τραγικές ελλείψεις στην παράλληλη στήριξη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter