Ερώτηση Ακρίτα για Παράλληλη Στήριξη: Οι τεράστιες ελλείψεις προκαλούν απόγνωση σε γονείς και εκπαιδευτικούς

Ερώτηση Ακρίτα για Παράλληλη Στήριξη: Οι τεράστιες ελλείψεις προκαλούν απόγνωση σε γονείς και εκπαιδευτικούς

Τις τεράστιες ελλείψεις στη στελέχωση της Παράλληλης Στήριξης που προκαλούν απόγνωση σε γονείς και εκπαιδευτικούς στηλιτεύει η Έλενα Ακρίτα σε επίκαιρη ερώτησή που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Δείτε επίσης: Δεύτερης κατηγορίας 6.000 μαθητές

Η κ. Ακρίτα ζητά «να καλυφθούν το ταχύτερο δυνατό οι ελλείψεις σε προσωπικό όλων των αναγκαίων εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης».

Δείτε επίσης: Ειδική αγωγή: Το Μαξίμου βρίσκει λύσεις όταν διαβάζει Documento

«Τι μέτρα προτίθεται να πάρει προκειμένου να καλυφθούν το ταχύτερο δυνατό οι ελλείψεις σε προσωπικό όλων των αναγκαίων εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης;» ρωτά τον υπουργό Παιδείας η Έλενα Ακρίτα.

Ακολουθεί το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

Επίκαιρη Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού

Θέμα: Οι τεράστιες ελλείψεις στη στελέχωση της Παράλληλης Στήριξης προκαλούν απόγνωση σε γονείς και εκπαιδευτικούς

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκει την Παράλληλη Στήριξη στα σχολεία όλης της χώρας με αδιανόητα μεγάλα κενά και ελλείψεις εκπαιδευτικών. Γονείς, εκπαιδευτικοί αλλά και φορείς των ΑμεΑ καταγγέλλουν πως οι προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη μετά βίας καλύπτουν των 1/3 των σημερινών αναγκών, τη στιγμή που εκκρεμούν και άλλες γνωματεύσεις από τα κατά τόπους Κέντρα Διάγνωσης Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ).

Οι ανησυχίες ότι εκατοντάδες παιδιά θα μείνουν χωρίς καθόλου ή με ελάχιστη και ανεπαρκή στήριξη μερικών ωρών την εβδομάδα, με το βάρος να πέφτει εξ ολοκλήρου στους γονείς, εντείνονται από το γεγονός ότι η κατεύθυνση που έχει δοθεί από το Υπουργείο είναι να τοποθετηθούν όσο λιγότεροι εκπαιδευτικοί, προκρίνοντας, σύμφωνα και με πρόσφατες σχετικές δηλώσεις της Υφυπουργού Παιδείας, την αντιεπιστημονική λύση του να απασχολείται ένας εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης ταυτόχρονα με περισσότερα από ένα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Επειδή
– Δεκάδες γονείς σε ολόκληρη τη χώρα έχουν συναντήσει την άρνηση του Υπουργείου Παιδείας να δώσει λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα, αισθανόμενοι ότι η Πολιτεία αντιμετωπίζει τα παιδιά τους σαν κόστος από το οποίο θέλει να απαλλαγεί.
– Η απόγνωσή τους είναι τέτοια που αρκετοί από αυτούς έχουν ήδη προσφύγει ή ετοιμάζονται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη αλλά και στα αρμόδια Ευρωπαϊκά Όργανα όπως η Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, διαμαρτυρόμενοι δικαίως για δυσμενή διακριτική μεταχείριση.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

– Τι μέτρα προτίθεται να πάρει προκειμένου να καλυφθούν το ταχύτερο δυνατό οι ελλείψεις σε προσωπικό όλων των αναγκαίων εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Ακρίτα Έλενα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter