Ακρίβεια «φωτιά» στα καύσιμα: Διακοπές με 2 ευρώ ανά λίτρο η βενζίνη

Ακρίβεια «φωτιά» στα καύσιμα: Διακοπές με 2 ευρώ ανά λίτρο η βενζίνη

«Φωτιά» είναι η ακρίβεια και στα καύσιμα με τη σφραγίδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη καθώς πλέον οι τιμές στο πρατήριο προκαλούν… ζάλη στους οδηγούς, πολλοί εκ των οποίων θα κληθούν να κάνουν διακοπές βάζοντας απλή βενζίνη 95 οκτανίων με σχεδόν 2 ευρώ, εκτινάσσοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Όλα αυτά τη στιγμή που έχει «κανονικοποιηθεί» η ακρίβεια στα καύσιμα τον τελευταίο 1,5 χρόνο, με ελάχιστα μικρά «διαλείμματα».

Δείτε επίσης: Ακρίβεια: «Φωτιά» και η τιμή της βενζίνης – Φλερτάρει ξανά με τα 2 ευρώ το λίτρο

Στην Αττική τη Δευτέρα 31 Ιουλίου, η τιμή, με βάση το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης, ένα λίτρο απλής αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων κοστίζει 1,917 ευρώ, τη στιγμή που η μέση τιμή πανελλαδικά είναι στα 1,948 ευρώ/λίτρο.

Ταυτόχρονα, η βενζίνη 100 οκτανίων κοστίζει 2,105 ευρώ/λίτρο ενώ 1,633 ευρώ/λίτρο θα δώσει κανείς για το ντίζελ κίνησης και 0,766 ευρώ/λίτρο για το υγραέριο.

Βέβαια, σε Δωδεκάνησα, Κεφαλονιά, Λευκάδα, Ευρυτανία, Κυκλάδες, Λέσβο και Φωκίδα έχει ήδη ξεπεράσει τα 2 ευρώ η απλή αμόλυβδη.

Χαρακτηριστικά, ακριβότερη τιμή βενζίνης καταγράφηκε στις Κυκλάδες όπου έφτασε στα 2,185 ευρώ ανά λίτρο, στα Δωδεκάνησα (2,096 ευρώ το λίτρο), στην Κεφαλονιά 2,030 ευρώ ανά λίτρο, στην Ευρυτανία στα 2,010 ευρώ ανά λίτρο.

Ταυτόχρονα, στην Κρήτη, που δέχεται μεγάλο όγκο τουριστών και μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, είναι μία ανάσα κάτω από 2 ευρώ με 1,995 στο Ηράκλειο, 1,985 στα Χανιά και 1,996 στο Ρέθυμνο.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter