Ακρίβεια: Πολυτέλεια και το κρέας – Αυξήσεις έως και 20% στις τιμές σε σχέση με το 2022 (Video)

Ακρίβεια: Πολυτέλεια και το κρέας – Αυξήσεις έως και 20% στις τιμές σε σχέση με το 2022 (Video)

Οι τιμές σε βασικά είδη τροφίμων αδειάζουν τις τσέπες των καταναλωτών, οι οποίοι αναγκάζονται να μειώσουν τις αγορές τους, προκειμένου να μην αδειάσουν εντελώς τις τσέπες τους κι ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να πανηγυρίζει και να προμοτάρει τα ημίμετρα που υιοθετεί κατά της ακρίβειας.

Διαβάστε σχετικά: Ακρίβεια: Απαγορευτικά για τους πολίτες η θέρμανση, το κρέας και το συχνό μπάνιο

Ενδεικτική είναι η κατάσταση στην αγορά κρεάτων, με τις αυξήσεις να αγγίζουν το 20% τον τελευταίο χρόνο, ενώ ο μέσος όρος της Ευρωζώνης κυμαίνεται στο 15%, σύμφωνα με τη Eurostat. «Το κρέας έχει τσιμπήσει πάρα πολύ. Το μοσχάρι του γάλακτος που το έπαιρνα εγώ 14 ευρώ έχει πάει 20 ευρώ. Το χοιρινό έχει πάρει απάνω γύρω στο 1 ευρώ και τα κοτόπουλα έχουν πάρει επάνω, όσο έπαιρνα ένα κοτόπουλο παίρνω μισό», δήλωσαν καταναλωτές στο Open TV.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η τιμή του μοσχαριού έχει ακριβύνει κατά 21% σε σχέση με το 2022, ενώ ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη κυμαίνεται στα 12,9%. Παράλληλα, αύξηση 23,1% καταγράφηκε στην τιμή αρνιού και κατσικιού (έναντι 12,8% στην Ευρωζώνη), ενώ η τιμή του χοιρινού πήρε την ανιούσα κατά 20,8% έναντι 15% στην Ευρωζώνη.

«Το αρνί για παράδειγμα πέρυσι κυμάνθηκε στα 13 ευρώ, φέτος θα είμαστε σίγουρα πάρα πολύ κοντά στο 14. Και σε ό,τι αφορά το μοσχάρι, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στην αγορά γιατί όλο τον χειμώνα πέρσι κάθε εβδομάδα σχεδόν βλέπαμε ανατιμήσεις προς τα πάνω και υπάρχει γενικότερα πρόβλημα με την τιμή του μοσχαριού», δήλωσε στο Open TV ο κρεοπώλης, Σήφης Φουντουδάκης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter