Ακροδεξιά «εκλεκτή» του Κώστα Μπακογιάννη πίσω από το κίνημα κατά των αμβλώσεων (Video)

Ακροδεξιά «εκλεκτή» του Κώστα Μπακογιάννη πίσω από το κίνημα κατά των αμβλώσεων (Video)

Μόλις ένα 24ωρο μετά τον σάλο της αφίσας κατά των αμβλώσεων ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι της οργάνωσης «αφήστε με να ζήσω» που βρίσκεται πίσω από την μεσαιωνική εκστρατεία.

Στα μετέχοντα σωματεία όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της βρίσκεται και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, γενική γραμματέας της οποίας είναι η Δήμητρα Ινές Αγγελή – Λυκούδη.

Η εν συντομία κυρία Δήμητρα Λυκούδη φαίνεται να είναι διαρκώς «μέσα στα πράγματα». Είναι δημοτική σύμβουλος του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη που έχει πλέον μετατεθεί στην έμμισθη θέση της προέδρου της διαδημοτικής εταιρείας «Αθηναϊκό Αέριο Α.Ε.» αφού είχε «διαπρέψει» πριν κλείνοντας το σχολείο της Πακιστανικής Κοινότητας.

Η εντεταλμένη σύμβουλος της δημοτικής αρχής, Δήμητρα Λυκούδη, είχε αποσύρει το αίτημα της πακιστανικής κοινότητας Ελλάδας «η Ενότητα», παρότι όλα τα όλα τα προηγούμενα χρόνια με τα ίδια ακριβώς έγγραφα το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα ενέκρινε την παραχώρηση χώρου.

Η Ανοιχτή Πόλη είχε ζητήσει την παραίτηση της Δήμητρας Λυκούδη λόγω των βίντεο που υπάρχουν στο διαδίκτυο και την εμφανίζουν να μιλάει σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής και ιδιαίτερα εκείνο του 2011 με τον Ηλία Κασιδιάρη.

«Και να που η πλατεία Βικτωρίας, με αυτές τις τρεις μικρές κινητοποιήσεις, είναι άδεια σήμερα, είναι καθαρή, μόνο περιστέρια. Αυτό είναι το ξεκίνημα να καθαρίσει όλη περιοχή», έλεγε μεταξύ άλλων σε ομιλία της η γ.γ Aνωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος και δημοτική σύμβουλος Δήμητρα Λυκούδη, στις 12 Μαΐου 2011.

Στο χαρακτηριστικό βίντεο φαίνεται να απευθύνεται στο πλήθος λίγο πριν πάρει το λόγο ο Ηλίας Κασιδιάρης, όπου ακούγεται και το σύνθημα «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών»:

https://www.facebook.com/iliopoulosnasos/videos/2454838021456858/

Πογκρόμ Μάιος 2011

Στην προεκλογική εκστρατεία για τον Δήμο Αθηναίων είχαμε όλοι και όλες μία ξεκάθαρη θέση: κανένας διάλογος με τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Από τότε όμως η Ανοιχτή Πόλη είχε πει το αυτονόητο: ότι θα κριθούμε όλοι μας στην πράξη και όχι στα εύκολα λόγια. Και τώρα ήρθε η ώρα της πράξης. Ο Δήμαρχος Αθηναίων οφείλει να πάρει μια ξεκάθαρη απόφαση υπό το βάρος μίας αποκάλυψης. Τον Μάιο του 2011 η εντεταλμένη σύμβουλος Παιδείας κ.Δήμητρα-Ινες Αγγελή-Λυκούδη συμμετείχε, ως εκλεγμένη με την παράταξη του κ. Κακλαμάνη, μαζί με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, σε μία συγκέντρωση που κατέληξε σε πογκρόμ εναντίον μεταναστών. Ο αμέσως προηγούμενος ομιλητής πριν την κυρία Λυκούδη κλείνει με τη φράση "αν χρειαστεί να χυθεί αίμα, θα χυθεί αίμα". Η κυρία Λυκούδη παίρνει τον λόγο αμέσως μετά, ενώ ακούγεται το σύνθημα "το αίμα κυλάει/εκδίκηση ζητάει". Σύμφωνα με την τοποθέτησή της ο στόχος της κινητοποίησης είναι απλός: "να καθαρίσει όλη η περιοχή". Τις επόμενες μέρες το κέντρο της Αθήνας γνώρισε ένα πρωτοφανές ρατσιστικό πογκρόμ. Με αφορμή την τραγική δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, ένας ακροδεξιός όχλος επιτέθηκε σε μετανάστες και μετανάστριες, κατέστρεψε καταστήματα, τραυμάτισε δεκάδες και δολοφόνησε έναν. Σε αυτά τα θέματα δεν υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού. Η Ανοιχτή Πόλη ζητά την αποπομπή της κ.Δήμητρας-Ινες Αγγελή-Λυκούδη. Δεν μπορεί τα ζητήματα παιδείας του Δήμου να βρίσκονται στα χέρια ενός ανθρώπου που δέχεται να συνομιλεί με τον Ηλία Κασιδιάρη, που αντιμετωπίζει τους μετανάστες/τριες ως σκουπίδια, που σιωπά όταν το πλήθος ζητά αίμα. Θα θέσουμε το αίτημά μας στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και καλούμε τον κύριο Μπακογιάννη να δεσμευτεί από τώρα για την παραδειγματική απομάκρυνση της κυρίας Λυκούδη από τα καθήκοντά της.

Gepostet von Νάσος Ηλιόπουλος am Dienstag, 12. November 2019

Γράφει μάλιστα στην ανάρτηση του βίντεο ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», Νάσος Ηλιόπουλος: «Τον Μάιο του 2011 η εντεταλμένη σύμβουλος Παιδείας κ.Δήμητρα-Ινες Αγγελή-Λυκούδη συμμετείχε, ως εκλεγμένη με την παράταξη του κ. Κακλαμάνη, μαζί με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, σε μία συγκέντρωση που κατέληξε σε πογκρόμ εναντίον μεταναστών. Ο αμέσως προηγούμενος ομιλητής πριν την κυρία Λυκούδη κλείνει με τη φράση “αν χρειαστεί να χυθεί αίμα, θα χυθεί αίμα”. Η κυρία Λυκούδη παίρνει τον λόγο αμέσως μετά, ενώ ακούγεται το σύνθημα “το αίμα κυλάει/εκδίκηση ζητάει”. Σύμφωνα με την τοποθέτησή της ο στόχος της κινητοποίησης είναι απλός: “να καθαρίσει όλη η περιοχή”. Τις επόμενες μέρες το κέντρο της Αθήνας γνώρισε ένα πρωτοφανές ρατσιστικό πογκρόμ….»

Τη Δευτέρα η κυρία Λυκούδη έκανε και πάλι το θαύμα της στηρίζοντας άμεσα τις μεσαιωνικές αντιλήψεις κατά των αμβλώσεων…

Παρά το ότι είναι γνωστές οι απόψεις της στον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, εκείνος την επιβράβευσε με έμμισθη θέση, λέγοντας μάλιστα μεταξύ άλλων: «Η κυρία Λυκούδη δεν είναι Χρυσαυγίτισσα. Το αποδεικνύει η συνολική πορεία της στο Δήμο Αθηναίων και άλλωστε, αν ήταν, δεν θα βρισκόταν ποτέ στην παράταξή μας».

Άραγε συνεχίζει να την στηρίζει; 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter