Αλαλούμ με τα δρομολόγια σε Μετρό και ΗΣΑΠ – Δεν ξεκινούν οι συρμοί

Αλαλούμ με τα δρομολόγια σε Μετρό και ΗΣΑΠ – Δεν ξεκινούν οι συρμοί

Νωρίτερα, το απόγευμα της Πέμπτης 21/09/2023, το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη την απεργία που προκήρυξαν τα δύο σωματεία εργαζομένων στο Μετρό (Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό, ωστόσο σύμφωνα με ενημέρωση της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ τα χρονικά περιθώρια λειτουργίας για σήμερα Πέμπτη των δικτύων του Μετρό (ΗΣΑΠ και Γραμμές 2 και 3) είναι περιορισμένα.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ ενημερώνει πως προχωρά σε αναστολή της σημερινής 24ωρης απεργίας τονίζοντας: «Αφού η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ προσέφυγε χθες στη δικαιοσύνη κατά της απεργίας μας χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, αναγκάστηκε να προσφύγει εκ νέου σήμερα με νέα αγωγή. Έτσι μετά την απόφαση του δικαστηρίου που εκδίκασε τη σημερινή νέα αγωγή και μας επιδόθηκε τώρα σας ενημερώνουμε ότι η 24ωρη απεργία για σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου αναστέλλεται».

Παρά την αναστολή της απεργίας είναι αρκετά δύσκολο τα δρομολόγια να ξεκινήσουν, καθώς απαιτείται χρόνος για να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στη θέση τους.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η στάση εργασίας άλλων σωματείων, που ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης και για τα οποία δεν υπάρχει προσφυγή της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ.

Επίσημες ανακοινώσεις δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής από τη ΣΤΑΣΥ. Η εκτίμηση, όπως προαναφέρθηκε, είναι ότι οι συρμοί του Μετρό και του ΗΣΑΠ δεν θα κινηθούν απόψε (σ.σ. και αυτό, μολονότι θα εξυπηρετούσαν πολλούς φίλους του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού να κινηθούν προς και από το ΟΑΚΑ και το «Γ. Καραϊσκάκης».

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter