Αλέξης Τσίπρας: Ο Πάτσης συμβολίζει τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου

Αλέξης Τσίπρας: Ο Πάτσης συμβολίζει τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου
Πηγή: ΣΚΑΪ/Screenshot

Σφοδρή επίθεση για το σκάνδαλο με τον Ανδρέα Πάτση, την ενεργειακή κρίση και τα ελληνοτουρκικά εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

«Το γεγονός ότι βουλευτής της Ν.Δ. αγόραζε δάνεια, ήταν γνωστό εδώ και 1,5 χρόνο, όπως και το θέμα των απευθείας αναθέσεων. Η κυβέρνηση έκανε τα στραβά μάτια και σταμάτησε να κάνει τα στραβά μάτια, διότι το θέμα των κόκκινων δανείων έχει σοβαρέψει πάρα πολύ. Όμως μαζεύονται πολλά. Δεν είναι ένα και δύο. Ο κ. Πάτσης συμβολίζει τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου» σημείωσε ειδικότερα ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Με την τρόικα πάνω από το κεφάλι μας είχαμε προστασία της πρώτης κατοικίας και τώρα χωρίς τρόικα μοιράζουν τα κόκκινα δάνεια της μεσαίας τάξης στους Πάτσηδες για πλειστηριασμούς» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Η χώρα έχει αρνητικές πρωτιές στην Ευρώπη και σε σχέση με τις πληθωριστικές πιέσεις, αλλά και με τους χαμηλούς μισθούς. Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στους πολίτες γιατί η Ελλάδα έχει το ακριβότερο ρεύμα προ φόρων στην Ευρώπη. Από τον Ιούνιο του 2021 μέχρι τον Ιούλιο του 2022 έχουν παραχθεί υπερκέρδη 2,2 δισ. λέμε εμείς, η ΡΑΕ καταλόγισε 924 εκατομμύρια για τους έξι μήνες. Θα έπρεπε να έχουν εισπραχθεί, είτε 600 εκατ. για έξι μήνες ή με τα δικά μας στοιχεία 1,9 δισ. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει φορολογήσει ούτε ένα ευρώ μέχρι στιγμής. Βλέπουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας στην ενέργεια όπως και στα καύσιμα που η κυβέρνηση δεν τα αντιμετωπίζει. Γιατί δεν γίνονται έλεγχοι στην αγορά;».

«Εμείς έχουμε προτείνει, πέρα από τη μείωση των έμμεσων φόρων, για όσο διαρκεί κρίση, να παύσει το τέλος επιτηδεύματος και να φέρουμε αύξηση αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ για όλους τους πολίτες», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Εμείς πιστεύουμε σε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Παραδέχθηκα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να επιβαρύνει τη μεσαία τάξη, αλλά είχαμε ένα μνημόνιο και έπρεπε να βγάλουμε το κεφάλι έξω».

Μιλώντας για τα εθνικά θέματα, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για εμπόριο πατριωτισμού που πρέπει να σταματήσει, ενώ ανέφερε πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ανησυχητική η κλιμάκωση της ρητορικής στα ελληνοτουρκικά. Όπως εκτίμησε, ένας λόγος είναι τα εσωτερικά θέματα στην Τουρκία, καθώς ο Ταγίπ Ερντογάν δεν επιθυμεί να είναι πρώτο θέμα η οικονομία. Όμως, όπως συμπλήρωσε, υπάρχει και η πολιτική της δημιουργίας τετελεσμένου.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι δεν αξιοποιήθηκαν ορισμένες ευκαιρίες. «Το 2021, μετά την εκλογή Μπάιντεν, που είχε φύγει ο Τραμπ, ο οποίος είχε σχεδόν φιλικές σχέσεις με τον Ερντογάν. Τότε, είχα ζητήσει από την κυβέρνηση, να συνδέσει την τελωνειακή ένωση της Τουρκίας, με τη Χάγη. Κακώς τότε ο κ. Μητσοτάκης εστίασε στην ενίσχυση των εξοπλισμών. Αυτό είναι ένα μέρος, αλλά δεν λύνει το πρόβλημα» τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντικό ζήτημα η εξοπλιστική επάρκεια της χώρας και συμπλήρωσε ότι «εμείς ασκήσαμε κριτική σε εξοπλισμούς που βγάζουν τον προϋπολογισμό μας πολύ έξω».
Τέλος, για το μεταναστευτικό ανέφερε ότι «η χώρα μπορεί και να προασπίζει τα σύνορά της και να σέβεται τα ανθρωπιστικά δικαιώματα. Δεν είμαστε στο 2015. Επί ΣΥΡΙΖΑ, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που πέρασαν, δεν ήθελαν και δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα. Εάν η Ελλάδα περιοριστεί σε έναν ρόλο δεσμοφύλακα, θα χάσει».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ για Πάτση: Γιατί η ΝΔ δεν αποπέμπει τον Πιερρακάκη για τις απευθείας αναθέσεις στα ΕΛΤΑ;

Μήνυμα Πάτση μετά τη διαγραφή του: «Θα είμαι ο Ανδρέας που ξέρετε»

Το Δημόσιο συνέχιζε να πληρώνει τον Πάτση επί ενάμιση χρόνο μετά τις αποκαλύψεις του Documento

Η επιτροπή πόθεν έσχες ήταν ενήμερη, αλλά… «καθάρισε» τον Ανδρέα Πάτση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter