Η επιτροπή πόθεν έσχες ήταν ενήμερη, αλλά… «καθάρισε» τον Ανδρέα Πάτση

Η επιτροπή πόθεν έσχες ήταν ενήμερη, αλλά… «καθάρισε» τον Ανδρέα Πάτση

Είναι αργά για διαγραφές. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία αναφορικά με την διαγραφή του μέχρι πρότινος βουλευτή της Ανδρέα Πάτση, αναφέρει ότι οι εξηγήσεις του βουλευτή «για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, δεν κρίθηκαν επαρκείς». Μόνο που η στάση της κυβέρνησης είναι για ακόμα μια φορά υποκριτική. Γιατί ήξερε τα πάντα τουλάχιστον από τον Μάιο του 2020 για το ψευδές πόθεν έσχες που υπέβαλε ο Ανδρέας Πάτσης. Αλλά δεν έκανε τίποτα. Αντιθέτως, μέσω της επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής, κι αυτή η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Κι όλα καλά.

Όλα ξεκίνησαν από τις αποκαλύψεις στις οποίες είχε προχωρήσει το Documento στα τέλη Μαΐου του 2020. Τότε, η εφημερίδα είχε αποκαλύψει ότι ο Ανδρέας Πάτσης είχε… ξεχάσει να δηλώσει στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης που αφορούσε την οικονομική κατάσταση του 2018, τη συμμετοχή του σε πέντε εταιρείες. Στο ίδιο δημοσίευμα αναγραφόταν επίσης ότι ο Ανδρέας Πάτσης συμμετείχε εταιρικά σε κυπριακές εταιρείες, γεγονός που απαγορεύεται βάσει νόμου. Το ακόμη σημαντικότερο είναι ότι ο Ανδρέας Πάτσης δεν είχε δηλώσει ούτε ότι η κυπριακή εταιρεία Horselord Ltd, στην οποία είναι αποκλειστικός μέτοχος, συμμετείχε εισφέροντας περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ στην εταιρεία Lyktos Participations. Στην εταιρεία δηλαδή που όπως αποκάλυψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης αγόρασε αντί 4.300.000 ευρώ, κόκκινα δάνεια τη Τράπεζας Πειραιώς τα οποία ανέρχονταν σε περίπου 62.000.000 ευρώ.

Τότε, η απάντηση του Ανδρέα Πάτση στο επίμαχο δημοσίευμα του Documento ήταν ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του Documento. Φυσικά, ούτε λόγος για κάποια απάντηση σχετικά με το ψευδές πόθεν έσχες του. Η υπόθεση όμως δεν σταμάτησε εκεί.

Ελάχιστες ημέρες πριν από τη δημοσίευση του επίμαχου ρεπορτάζ, ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης είχε υποβάλει αναφορά στην επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής, αναφορικά με τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του Ανδρέα Πάτση.

Όπως χαρακτηριστικά αναγραφόταν στην επίμαχη αναφορά, «Από την έρευνα μου προέκυψε πως ο βουλευτής Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Πάτσης δεν έχει δηλώσει στο Πόθεν Έσχες του τις εταιρείες:

1) ΠΛΑΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ.

2) ALL4TOURISM – ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ – ΚΙΝΗΤΩΝ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

3) ALL4SEA – ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΚΑΦΩΝ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

4) LIQUIDATION SOLUTIONS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.

5) ELITE EXECUTIVE TRANSPORTATION SERVICES ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.

Ακόμη, ο κ. Πάτσης δεν έχει δηλώσει την επένδυση ύψους 1 εκατ. ευρώ της κυπριακής εταιρείας του HORSELORD LTD στην εταιρεία αποκλειστικού σκοπού Lyktos Participations, η οποία είναι μέτοχος στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.

Παραλείψεις στο Πόθεν Έσχες κ. Κώστα Τσιάρα

Ο βουλευτής Καρδίτσας και υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρας δεν δήλωσε στο Πόθεν Έσχες του την ELITE EXECUTIVE TRANSPORTATION SERVICES ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.

Το 30% της ELITE EXECUTIVE TRANSPORTATION (60 εταιρικά μερίδια) ανήκει στην STAGG (ΣΤΑΓΓ) ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΙΚΕ η οποία ανήκει στην σύζυγο του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Μέτοχος με ποσοστό 70% (140 εταιρικά μερίδια) στην εν λόγω εταιρεία είναι η ALL4TOURISM, η οποία κατά 50% ανήκει στην SIGHTGREEN LTD ιδιοκτησίας Πάτση.

Η STAGG δηλώνεται στο Πόθεν Έσχες του κ. Τσιάρα, αλλά δεν δηλώνεται η ELITE EXECUTIVE TRANSPORTATION.

Η Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης του άρθρου 3Α του ν.3213/2003 στην συνεδρίασή της στις 6.11.2019 αποφάσισε να δοθεί η δυνατότητα διόρθωσης (υποβολή τροποποιητικής δήλωσης) σε δηλώσεις για τις οποίες η προθεσμία υποβολής έχει παρέλθει. Η δυνατότητα αυτή δεν αξιοποιήθηκε από τους προαναφερόμενους βουλευτές .

Προσδοκώ πως η δημοσιογραφική έρευνα θα σας επικουρήσει στο έργο σας».

Το documentonews.gr επικοινώνησε με τον Θανάση Κουκάκη, ο οποίος μας δήλωσε ότι «τον Μάιο του 2020, πριν ακόμη από το δημοσίευμα του Documento, είχα κάνει επώνυμη καταγγελία στην επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής για τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του Ανδρέα Πάτση. Η επιτροπή δεν κίνησε τις διαδικασίες που προέβλεπε ο νόμος –ο οποίος νόμος έχει εμπλουτιστεί με τις επιταγές του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΟΣΑ αναφορικά με τα πολιτικά πρόσωπα-, ώστε να υπάρξουν αυστηρές κυρώσεις. Κι έτσι, αντί να γίνει αυτό, επιτράπηκε στον Ανδρέα Πάτση να υποβάλλει μια τροποποιητική δήλωση πόθεν έσχες και ουσιαστικά να μην υπάρξει καμία κύρωση σε βάρος του».

Σήμερα όμως η Νέα Δημοκρατία, πιεζόμενη από τις αποκαλύψεις αναφορικά με τον Ανδρέα Πάτση, παριστάνει την έκπληκτη και ανακοινώνει τη διαγραφή του.

Οποία υποκρισία.

Διαβάστε επίσης: Ένοχη σιωπή από το Μέγαρο Μαξίμου για τις αιτίες διαγραφής Πάτση

Αποκάλυψη: Λεφτά και από το ΕΣΥ πήρε ο Ανδρέας Πάτσης (Έγγραφα)

«Ομοβροντία» αποκαλύψεων Πολάκη για Πάτση: Τσέπωσες και από τα ΕΛΤΑ με «αέρα» νομικές υπηρεσίες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter