Αλέξης Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός σχεδιάζει πρόωρες εκλογές για να προλάβει τη φθορά

Αλέξης Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός σχεδιάζει πρόωρες εκλογές για να προλάβει τη φθορά

Ο πρωθυπουργός σχεδιάζει πρόωρες εκλογές για να προλάβει τη φθορά από τα αδιέξοδα την οικονομία, δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη στο iEidiseis.gr και στο δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή, τονίζοντας πως ο κ. Μητσοτάκης διχάζει ενώ ο τόπος χρειάζεται ηγεσία να πείθει και να ενώνει.

Στη συνέντευξη αυτή ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι όχι απλώς δεν αναγνωρίζει την πλάτη που βάζει η αξιωματική αντιπολίτευση στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά επιλέγει απέναντί της μια στάση επιθετική, καιροσκοπική, και αλαζονική.

Επίσης απευθύνεται εκ νέου στα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης για κυβέρνηση από τις εκλογές με απλή αναλογική: «Στα κρίσιμα λοιπόν ζητήματα που έχουμε καταθέσει σαφείς προτάσεις, περιμένουμε ν’ ακούσουμε τις διαφωνίες ή τις συγκλίσεις. Εκεί θα φανεί λοιπόν αν υπάρχει περιθώριο συμφωνίας ή διαφωνίας και όχι σε γενικόλογες και αόριστες πολιτικές τοποθετήσεις».

Ακόμα θέτει ως στόχο ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτος έστω και με μία ψήφο, το βράδυ της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης. «Διότι αυτός ο συσχετισμός είναι που θ’ ανοίξει το δρόμο για το σχηματισμό κυβέρνησης», σημειώνει χαρακτηριστικά. Παράλληλα τονίζει πως η κυβέρνηση των προοδευτικών δυνάμεων θα πρέπει «να είναι πλειοψηφική, δε μπορεί να είναι μειοψηφική, πρέπει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από το Κοινοβούλιο, να πάρει τις 151». Στο δε ερώτημα ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός απαντά με νόημα: «Συνήθως τον Πρωθυπουργό τον εκλέγει ο λαός. Ο λαός είναι αυτός που με την ετυμηγορία του υποδεικνύει στις πολιτικές δυνάμεις, ποιος πρέπει να ηγηθεί του κυβερνητικού σχήματος».

Για το θέμα της ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, τονίζει ότι πάνω από τα πρόσωπα είναι τα προγράμματα και εξέφρασε την αισιοδοξία του καθώς άκουσε με ενδιαφέρον την προηγούμενη εβδομάδα στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, την πλειοψηφία των ομιλητών να αποκηρύσσουν τη σύμπλευση με τη Δεξιά, που στο παρελθόν θόλωσε το στίγμα τους και ενίσχυσε μόνο τις συντηρητικές δυνάμεις.

Πηγή: ieidiseis.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter