Αλέξης Τσίπρας: «Στην Ευρώπη θεωρούμαι μεταρρυθμιστής, στην Ελλάδα ακραίος» (Video)

Αλέξης Τσίπρας: «Στην Ευρώπη θεωρούμαι μεταρρυθμιστής, στην Ελλάδα ακραίος» (Video)

Την εμφανή αντίθεση μεταξύ της στάσης μιας μεγάλης μερίδας των ελίτ ανάμεσα σε Ελλάδα και Ευρώπη σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, κατά το συνέδριο του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών (ΕΝΑ), και στο περιθώριο των έντονων λαϊκών αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού προγράμματος στη Γαλλία.

«Αιφνιδιάστηκα από ένα κεντρικό άρθρο του γαλλικού πολιτικού περιοδικού Le Point στο οποίο ο διευθυντής του έγραφε ”ποιος Τσίπρας θα μεταρρυθμίσει τη Γαλλία;”. Συνειδητοποίησα ότι έχω τη δυστυχία να με θεωρούν μεταρρυθμιστή στη Γαλλία, αλλά στην Ελλάδα ένα μεγάλο μέρος της αστικής τάξης με θεωρεί ακραίο πολιτικό ακτιβιστή κι όχι μεταρρυθμιστή» είπε συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αυτοί που θίγονται σε θεωρούν ακτιβιστή όταν σε βλέπουν από το εξωτερικό και όταν δεν θίγονται τα συμφέροντά τους σε βλέπουν μεταρρυθμιστή», ανέφερε επίσης ο κ. Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο του ίδιου συνεδρίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επέλεξε να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη συγκρότησης μιας προοδευτικής διακυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας μεταξύ άλλων ότι «νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην απλή αναλογική θα φέρει προοδευτική κυβέρνηση την επόμενη μέρα».

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Τσίπρας: Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει προοδευτική κυβέρνηση την επόμενη μέρα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter