Αλέξης Τσίπρας: Υποκλοπές, κράτος δικαίου και ενεργειακή κρίση στο επίκεντρο της συνάντησης με Σχοινά

Αλέξης Τσίπρας: Υποκλοπές, κράτος δικαίου και ενεργειακή κρίση στο επίκεντρο της συνάντησης με Σχοινά

Υποκλοπές, κράτος δικαίου και προσφυγικό ήταν τα ζητήματα που έθεσε επί τάπητος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «τόνισε τη σημασία που έχουν οι συστάσεις της αρμόδιας Επιτρόπου Βέρας Γιούροβα στην αντιμετώπιση του σκανδάλου των υποκλοπών, τη θωράκιση του κράτους δικαίου και τη διασφάλιση του πλουραλισμού των ΜΜΕ στην Ελλάδα».

Επίσης, o Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει ευρωπαϊκή απόφαση για πλαφόν στο φυσικό αέριο σε επίπεδα που θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κρίσης, τονίζοντας ότι το υπό συζήτηση πλαφόν, που είναι σχεδόν τρεις φορές πάνω από τη σημερινή τιμή και υπαγορεύεται από κάποια συμφέροντα στον ευρωπαϊκό Βορρά, θα επιδεινώσει την κρίση.

Τέλος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογράμμισε την ανάγκη να υιοθετηθεί ένα δίκαιο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, βασισμένο στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και να καθιερωθούν υποχρεωτικές μετεγκαταστάσεις και νόμιμες και ασφαλές οδοί επανεγκατάστασης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Βιώσιμες λύσεις από τις προοδευτικές δυνάμεις για το μέλλον του πλανήτη (Video)

Αλέξης Τσίπρας: Ανάγκη να σταματήσουμε τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου

Τσίπρας: Μέθοδος διακυβέρνησης και όχι ατύχημα οι παρακολουθήσεις για τον Μητσοτάκη (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter