Άλλα λέει ο Πλεύρης και άλλα ο Οικονόμου για τις VIP πτέρυγες (Video)

Άλλα λέει ο Πλεύρης και άλλα ο Οικονόμου για τις VIP πτέρυγες (Video)

Με καθυστέρηση αρκετών ωρών ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης αποφάσισε να διαψεύσει τα στοιχεία που παρουσίασαν ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Παναγιώτη Παπανικολάου και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων Μιχάλης Γιαννάκος περί δεκάδων κενών στα νοσοκομεία που προορίζονται για VIP πρόσωπα.

Παρά το γεγονός πως τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους ο Θάνος Πλεύρης υποστήριξε πως δεν υπάρχουν τέτοιου είδους κλίνες στα νοσοκομεία λέγοντας χαρακτηριστικά:  «Αναφορικά με τις καταγγελίες για την επιλεκτική εισαγωγή ασθενών στις ΜΕΘ διευκρινίζεται ότι η δήλωση των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ γίνεται από τους ιατρούς στην πλατφόρμα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ. Όλα τα νοσοκομεία που διαθέτουν κενές κλίνες ΜΕΘ βλέπουν τα αιτήματα και βάσει ιατρικών κριτηρίων δέχονται με απόφαση ιατρών τον ασθενή στην κενή κλίνη ΜΕΘ που διαθέτουν. Αναφορές ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ ή γίνεται επιλεκτική εισαγωγή τους είναι ψευδέστατες και προσβάλλουν πρωτίστως τους ιατρούς. Όσοι διακινούν fake news λειτουργούν ως συκοφάντες και είναι υπόλογοι απέναντι στους ιατρούς, που προσβάλλουν», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, δε φάνηκε να εκπέμπει την ίδια σιγουριά ότι δεν υπάρχουν VIP ΜΕΘ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, έδωσε μια διαφορετική προσέγγιση λέγοντας πως «αν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία πρέπει να καταγγελθούν και να διερευνηθούν, χωρίς αμφιβολία». Με την συγκεκριμένη απάντηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αφήνει εντελώς ακάλυπτο τον Θάνο Πλεύρη αφού ουσιαστικά δεν διαψεύδει τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ. 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter