«Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» από Οικονόμου για το παράνομο πρωθυπουργικό πόθεν έσχες

«Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» από Οικονόμου για το παράνομο πρωθυπουργικό πόθεν έσχες

Η μπάλα στην εξέδρα. Για ακόμη μια φορά. Στην προσφιλή του τακτική προσέφυγε για ακόμη μια φορά ο κυβερνητικός ο εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το θέμα το οποίο με περίτεχνη… «ντρίπλα» απέφυγε να απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφορούσε το παράνομο πόθεν έσχες που επί σειρά ετών καταθέτει με δόλο το πρωθυπουργικό ζεύγος. Όσο και να προσπαθεί όμως ο Γ. Οικονόμου να αποφύγει την πραγματικότητα, δεν θα το καταφέρει.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου ερωτήθηκε από τον δημοσιογράφο του Documento Μηνά Κωνσταντίνου αναφορικά –και- με το ζήτημα του πόθεν έσχες που υποβάλλει το πρωθυπουργικό ζεύγος. Ο δημοσιογράφος του Documento ζήτησε μια απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο αναφορικά με την αποκάλυψη της εφημερίδας της περασμένης Κυριακής. Μια αποκάλυψη μέσω της οποίας καταρρίφθηκε και το τελευταίο ψέμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Μαρέβας Γκραμπόφσκι αναφορικά με τη δυσώδη αυτή υπόθεση.

Διαβάστε επίσης: Καταρρίφθηκε και το τελευταίο ψέμα της Μαρέβας

Πιο συγκεκριμένα, στο επίμαχο αυτό ρεπορτάζ το Documento αποκάλυψε ακόμη ένα γαλλικό δημόσιο έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του εμπορικού δικαστηρίου Παρισίου. Σύμφωνα με το επίμαχο έγγραφο η Μαρέβα Γκραμπόφσκι ήταν η διαχειρίστρια της γαλλικής εταιρείας SCI Personal Ventures –μέσω της οποίας αγοράστηκε το σπίτι του Βολταίρου- έως και τις 28 Ιουλίου 2022. Τη συγκεκριμένη αυτή ημέρα αναγράφεται σε αυτό το έγγραφο ότι αναγράφεται μεταξύ άλλων ότι στις 28 Ιουλίου 2022 ως καινούργιος διαχειριστής της γαλλικής εταιρείας ορίζεται ο Γιώργος Παπαζήσης, ετεροθαλής αδερφός της πρωθυπουργικής συζύγου, ενώ ως απερχόμενη διαχειρίστρια ορίζεται η Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Άρα είναι αδιαμφισβήτητο ότι μέχρι και τις 28 Ιουλίου 2022 η κ. Γκραμπόφσκι παρέμενε διαχειρίστρια της γαλλικής εταιρείας. Μπορεί να δώσει κάποια εξήγηση γι’ αυτό το έγγραφο η σύζυγος του πρωθυπουργού, που διατείνεται ότι δεν έχει καμία σχέση με την SCI Personal Ventures από το 2016;

Φυσικά και δεν μπορεί να δώσει όμως κάποια εξήγηση, γιατί γνωρίζει ότι τόσα χρόνια λέει ψέματα μαζί με τον σύζυγό της αναφορικά με αυτή την υπόθεση. Ψέματα με δόλο. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με το άρθρο 8 του νόμου 3213/2003 απαγορεύεται στα πολιτικά πρόσωπα και στα παρένθετα αυτών (όπως είναι οι σύζυγοι) η συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο και στη διοίκηση εταιρειών με έδρα το εξωτερικό. Το Documento έχει ήδη αποκαλύψει πως η κ. Γκραμπόφσκι συμμετείχε στο μετοχικό κεφάλαιο της γαλλικής εταιρείας έως και τις 20 Δεκεμβρίου 2020 παρότι δήλωνε ψευδώς μαζί με το σύζυγό της, πως είχε μεταβιβάσει το 95% των μετοχών που κατείχε στην SCI Personal Ventures ήδη από το 2016. Την περασμένη Κυριακή το Documento αποκάλυψε πως η Μαρέβα Γκραμπόφσκι συμμετείχε παρανόμως και στη διοίκηση της εταιρείας μέχρι και πριν από μερικούς μήνες.

Όλα αυτά όμως δεν απασχολούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι που εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι το Documento τους συκοφαντεί. Κι ας στηρίζει η εφημερίδα κάθε λέξη που έχει γράψει σε επίσημα δημόσια γαλλικά έγγραφα. Ούτε προφανώς τους απασχολεί ότι όπως έχει αποκαλύψει το documentonews.gr, η υπόθεση του πρωθυπουργικού ζεύγους αρχειοθετήθηκε την ίδια ημέρα που τέθηκε στο αρχείο και η υπόθεση του πόθεν έσχες του βουλευτή Ανδρέα Πάτση. Μια αρχειοθέτηση μάλιστα που έγινε εν κρυπτώ αφού τα στοιχεία όλων των ελεγχόμενων ήταν καλυμμένα.

Προφανώς αυτό δεν απασχολεί ούτε τον Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος όταν ερωτήθηκε από τον δημοσιογράφο του Documento Μηνά Κωνσταντίνου αναφορικά με την τελευταία αποκάλυψη της εφημερίδας σχετικά με το πρωθυπουργικό πόθεν έσχες, έδωσε για ακόμη μια φορά μια… πληρέστατη και κατατοπιστική απάντηση: «Είναι μια υπόθεση που έχει κλείσει οριστικά, νομίζω με ευρεία πλειοψηφία, αν θυμάμαι καλά, και την ψήφο του εκπροσώπου της τότε κυβέρνησης. Αν θυμάμαι καλά».

Εμείς πάλι, αν θυμόμαστε καλά, η υπόθεση του πόθεν έσχες του Ανδρέα Πάτση, ο οποίος έχει υποπέσει στην ίδια παρανομία με το πρωθυπουργικό ζεύγος, καθώς αυτός και η σύζυγός του ήταν ιδιοκτήτες εταιρειών με έδρα στο εξωτερικό, ερευνάται ήδη από την εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος.

Ακόμη και αν λέγεσαι Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν έχεις υποπέσει σε μια κατάφωρη παρανομία, η Δικαιοσύνη οφείλει επιτέλους να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να διερευνήσει την υπόθεση. Ειδάλλως, το πλήγμα που δέχεται η Δημοκρατία και η εμπιστοσύνη της κοινωνίας στους θεσμούς, δεν θα επουλωθεί ποτέ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter