Πολιτικό «σωσίβιο» στον Μητσοτάκη από τον Τσιόδρα με υποβάθμιση της μελέτης

Πολιτικό «σωσίβιο» στον Μητσοτάκη από τον Τσιόδρα με υποβάθμιση της μελέτης

Μετά την αποκάλυψη της μελέτης Τσιόδρα – Λύτρα, που προκάλεσε πολιτικό σεισμό, γιατί ξεσκέπασε το πρωθυπουργικό ψέμα για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ, ο Σωτήρης Τσιόδρας, σε δήλωσή του, επιλέγει απλά να… εκφράσει τη θλίψη του που μία επιστημονική ανάλυση αποτελεί μέσο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ο Σωτ. Τσιόδρας, σε δήλωσή του, επιχειρεί να υποβαθμίσει την ανάλυση, σε μία προσπάθεια να πετάξει πολιτικό «σωσίβιο» στον Κυρ. Μητσοτάκη.

Δείτε επίσης: Ο Οικονόμου προσπαθεί να καλύψει Μητσοτάκη: Η έκθεση Τσιόδρα δεν παραδόθηκε στο Μαξίμου

Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως δεν απαντάει κατ’ουσίαν στο αν ήταν ενήμερος ή όχι ο πρωθυπουργός για τη μελέτη.

Βέβαια, ο κ. Τσιόδρας, που εξωτερικεύει τη θλίψη του για την πολιτική διάσταση που έλαβε το ζήτημα, δεν εκφράστηκε αναλόγως και για τους 20.000 θανάτους από κορονοϊό στη χώρα μας…

Αναλυτικά η δήλωση:

«Η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας καθώς και συνεχή εγρήγορση.

Προξενεί μεγάλη θλίψη σε έναν επιστήμονα αλλά και σε ένα απλό πολίτη, η χρήση παλαιότερης επιστημονικής ανάλυσης, ως μέσου πολιτικής αντιπαράθεσης.  Η συγκεκριμένη δημοσίευση επιβεβαιώνει παρόμοιες παρατηρήσεις σε προηγούμενες επιδημίες, αλλά και στην παρούσα πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο. Εστιάζει στην πίεση στις κλίνες ΜΕΘ, και την εξ αυτής προκαλούμενη αυξημένη θνητότητα, η οποία επηρεάζεται από πολλαπλούς παράγοντες κινδύνου (π.χ. αυξημένη ηλικία, υποκείμενα νοσήματα, βαρύτητα νόσου), συνεχίζεται και σήμερα, και αφορά στην πλειονότητά της ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.

Πρόσφατες αναλύσεις της επιστημονικής ομάδας του ΕΟΔΥ έχουν αναδείξει περαιτέρω όφελος του εμβολιασμού έναντι του νέου κορωνοϊού. Έως τις αρχές Δεκεμβρίου, οι ανθρώπινες ζωές που σώθηκαν χάρη στον εμβολιασμό, είναι περισσότερες από 15.000. Για αυτόν το λόγο, επιθυμώ για μια ακόμη φορά, να τονίσω την σημασία του εμβολιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την επακόλουθη μείωση στην πίεση στο σύστημα υγείας.

Ιδιαίτερη σημασία στην παρούσα φάση έχει η τρίτη δόση του εμβολίου, καθώς και ή τήρηση των υπόλοιπων μέτρων ατομικής προστασίας εν όψει και της ανάδυσης της όμικρον παραλλαγής του ιού.

Σωτήρης Τσιόδρας

Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ

Πρόεδρος Επιτροπής Δημόσιας Υγείας και αντιμετώπισης της πανδημίας, Ιατρική Σχολή Αθήνας

Πρόεδρος Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας

Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter