Ο Οικονόμου προσπαθεί να καλύψει Μητσοτάκη: Η έκθεση Τσιόδρα δεν παραδόθηκε στο Μαξίμου

Ο Οικονόμου προσπαθεί να καλύψει Μητσοτάκη: Η έκθεση Τσιόδρα δεν παραδόθηκε στο Μαξίμου

Τον εξωφρενικό ισχυρισμό πως ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε κανένας στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είχε λάβει γνώση το παραμικρό για την πολύκροτη μελέτη των καθηγητών Τσιόδρα-Λύτρα επικαλέστηκε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υποστηρίζοντας παράλληλα πως ο επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων παραμένει «ο πιο στενός σύμβουλος» του πρωθυπουργού στα θέματα της πανδημίας. Νέες κατηγορίες κατά Τσίπρα για τους θανάτους, ενώ παρά τη διεθνή αναταραχή που φέρνει η μετάλλαξη Όμικρον, η κυβέρνηση επιμένει πως δεν βρίσκονται στο τραπέζι νέα μέτρα, πλην του αυξημένου testing για τους ταξιδιώτες.

Τεράστια ερωτηματικά δημιούργησε η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για την μελέτη των καθηγητών Σωτήρη Τσιόδρα και Θεόδωρου Λύτρα, πως κανένας στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν γνώριζαν την ύπαρξη και τα ευρήματα της επίμαχης μελέτης. Σημειώνεται πως μόλις την Τετάρτη, ο καθηγητής κ. Λύτρας απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου στα κοινωνικά δίκτυα πως «Θα ήμασταν υπόλογοι αν δεν είχαμε ενημερώσει αυτούς που ήταν αρμόδιοι για να πάρουν τις αποφάσεις. Τα κοινοποιήσαμε εκεί που έπρεπε».

Διαβάστε επίσης: Πολιτικό «σωσίβιο» στον Μητσοτάκη με υποβάθμιση της μελέτης από τον Τσιόδρα

Ο Γιάννης Οικονόμου, σε μία ακόμα προσπάθεια της κυβέρνησης να υποβαθμίσει την μελέτη και τα ευρήματά της, υποστήριξε πως η μελέτη μπορεί να μην είχε παραδοθεί, όμως αυτή «επαναλαμβάνει διαπιστώσεις για την κατάσταση του ΕΣΥ όταν δέχεται πίεση», συνδέοντας και πάλι την αδυναμία του συστήματος υγείας να ανταπεξέλθει με την ανάγκη αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης.

Μάλιστα, σε ερώτηση για το εάν ο καθηγητής και επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Σωτήρης Τσιόδρας παραμένει σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέπληξε, δηλώνοντας πως εξακολουθεί να είναι «ο πιο στενός σύμβουλος», πως ο πρωθυπουργός τον τιμά ως επιστήμονα, και στη συνέχεια, επιτέθηκε για μία ακόμα φορά στον Αλέξη Τσίπρα, δείχνοντας εκείνον ως υπεύθυνο για τους αυξημένους θανάτους.

Αφού επανέλαβε το περιεχόμενο της χθεσινής του δήλωσης, για τη στάση που τήρησε η αξιωματική αντιπολίτευση στη Βουλή αναφορικά με ζητήματα όπως η υποχρεωτικότητα των υγειονομικών και των πολιτών άνω των 60 ετών, για τις αυστηρές ποινές σε αντιεμβολιαστές γονείς και τα αυστηρά πρόστιμα για πλαστά πιστοποιητικά, ο Γ. Οικονόμου τόνισε πως «οι θάνατοι είναι και αντανάκλαση της συμπεριφοράς του Αλ. Τσίπρα».

Υπενθυμίζεται πως χθες ο Θεόδωρος Λύτρας είχε επισημάνει πως η έκθεση είχε παραδοθεί στους αρμόδιους σημειώνοντας –με δήλωσή του στο documentonews.gr– ότι σε αντίθετη περίπτωση θα ήταν υπόλογοι.

Διαβάστε επίσης:

Υποβαθμίζει τη μελέτη Τσιόδρα και κατηγορεί τον Τσίπρα για τους νεκρούς η κυβέρνηση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter