Αλλαγές στην ΚΟ του ΚΙΝΑΛ με την είσοδο της Τόνιας Αντωνίου στη Βουλή

Αλλαγές στην ΚΟ του ΚΙΝΑΛ με την είσοδο της Τόνιας Αντωνίου στη Βουλή

Μετά το τριήμερο εθνικό πένθος για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά-έχουν ανασταλεί όλες οι λειτουργίες του κοινοβουλευτικού σώματος για αυτή την εβδομάδα- θα προχωρήσουν στη Βουλή οι διαδικασίες για την ορκωμοσία της Τόνιας Αντωνίου, ως βουλευτού Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών του Κινήματος Αλλαγής.

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ θα βρεθεί στα βουλευτικά έδρανα , ως πρώτη επιλαχούσα, κατά εκλογές του Ιουλίου 2019, στη εκλογική περιφέρεια Β΄3 Αθηνών. Η Φώφη Γεννηματά, που έφυγε από τη ζωή, είχε εκλεγεί σε αυτή την εκλογική περιφέρεια. Το ΚΙΝΑΛ, που είχε λάβει ποσοστό πανελλαδικά 8,10% ( 457.623 ψήφοι-22 έδρες ), είχε συγκεντρώσει 20.958 ψήφους (5,72%) στην εκλογική περιφέρεια Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, που ήταν μια από τις έδρες στις οποίες έθεσε υποψηφιότητα ως επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ η Φώφη Γεννηματά και την κράτησε ( δεν κράτησε την έδρα του Ηρακλείου Κρήτης όπου εξελέγη ο Βασίλης Κεγκέρογλου ενώ στην Εύβοια, το ΚΙΝΑΛ δεν εξέλεξε βουλευτή).

Η Τόνια Αντωνίου, η οποία είναι κοινωνιολόγος και έχει εργαστεί για χρόνια στον ΟΤΕ, έλαβε 5.987 ψήφους ενώ αμέσως μετά ήταν ο πανεπιστημιακός και πρώην υφυπουργός Παιδείας Θόδωρος Παπαθεοδώρου με 5.898 ψήφους και ο νομικός, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής 4.517 ψήφους. Είναι το στέλεχος που τον περασμένο Μάρτιο, με απόφαση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, είχε αναλάβει τον πανελλαδικό συντονισμό της αξιοποίησης στελεχών του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες νομαρχιακές επιτροπές. Η Τόνια Αντωνίου είχε εκλεγεί βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2004, ενώ επανεξελέγη το 2007 και το 2009. Εχει διατελέσει Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ (ήταν στον πάλαι ποτέ λεγόμενο κύκλο των “τσοχατζοπουλικών”) ενώ θεωρείται από τις δυναμικές παρουσίες στη Χαριλάου Τρικούπη, έχοντας μακρά συνδικαλιστική δράση αλλά και θητεία κατά καιρούς σε σημαντικές θέσεις στα κορυφαία συλλογικά όργανα του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο των διαδικασιών για την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, η Τόνια Αντωνίου στηρίζει την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου.

Η Τόνια Αντωνιου είναι από καιρό στενή συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά ενώ είχε ρίξει όλες τις δυνάμεις της, μαζί με τον Στέφανο Παραστατίδη, στην οργανωτική ανασυγκρότηση του Κινήματος Αλλαγής για την ενίσχυση σε στελεχιακό δυναμικό σε όλη την Ελλάδα. Ηταν από τα στελέχη, μαζί με τον Μανώλη Οθωνα, τον Χρήστο Πρωτόπαπα, τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, που στήριξαν και σε οργανωτικό επίπεδο την Φώφη Γεννηματά , κατά τη διαδικασία ανάδειξης νέας ηγεσίας, πριν η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αποσύρει την υποψηφιότητά της για λόγους υγείας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter