Αλληλοκατηγορίες των κρατικών φορέων για τις μάσκες - Τι λέει ένας εκ των κατασκευαστών

Ποιος είναι υπεύθυνος για τις μάσκες-σεντόνια που δόθηκαν στους μαθητές; Πώς ξαφνικά οι μάσκες που πλέον όλοι γνωρίζουμε, όπως γνωρίζουμε «οπτικά» και τις διαστάσεις τους απέκτησαν διαστάσεις που τις κάνουν εντελώς ακατάλληλες για χρήση; 

Το ερώτημα είναι ουσιαστικό αφού όπως φαίνεται ο αριθμός των «γιγαντιαίων μασκών» που δόθηκαν στα παιδιά αγγίζει το 1.500.000 κομμάτια.

Ποιος λοιπόν έχει την ευθύνη;

Τι λέει ένας εκ των κατασκευαστών 

Όπως, δήλωσε στο Open ο προμηθευτής των τεράστιων μασκών, Γ. Σταθόπουλος, «οι οδηγίες και οι διαστάσεις που δόθηκαν εξ αρχής ήταν 10Χ18 για παιδιά έως 10 ετών και διαστάσεις 12Χ22 για παιδιά άνω των δέκα ετών. Αυτές τις διαστάσεις μας έδωσαν από την προκήρυξη της ΚΕΔΕ (οι διαστάσεις καθορίστηκαν από συνεδρίαση της Επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας)». Όπως αναφέρει μάλιστα, οι προμηθευτές το επισήμαναν και είχαν δοθεί και δείγματα. 

«Δεν μας πρότειναν να δημιουργήσουμε μάσκες αλλά να παράγουμε. Ήταν η προκήρυξη του διαγωνισμού», με τις διαστάσεις της αρμόδιας επιτροπής, αναφέρει συγκεκριμένα.

Και επισημαίνει: Εξ αρχής το μέγεθος ήταν πολύ μεγάλο σημειώνοντας πως οι νέες διαστάσεις θα γίνουν γνωστές σήμερα. 

Δείτε το βίντεο: 

Η ΚΕΔΕ δείχνει προς το υπουργείο Υγείας

Από την πλευρά της η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος)  ουσιαστικά «έδειξε» ως υπεύθυνο το υπουργείο Υγείας, αναφέροντας ότι «μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας ότι κρίνεται αναγκαία η επαναδιατύπωση των αρχικών προδιαγραφών των μασκών, τις οποίες η ίδια συνέταξε και στις οποίες οφείλεται το θέμα που προέκυψε με το μέγεθος συγκεκριμένου αριθμού μασκών για συγκεκριμένες ηλικίες παιδιών, ζητήσαμε από τους αναδόχους του διαγωνισμού να σταματήσουν την παραγωγή τους, επανεκκινώντας τη με βάση τις νέες προδιαγραφές που θα μας αποσταλούν από το υπουργείο Υγείας».

Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε ότι «στο πλαίσιο της διαδικασίας επανέναρξης της σχολικής χρονιάς και της ασφαλούς ένταξης των μαθητών στη σχολική κοινότητα, οι αρμόδιες Επιτροπές που δίνουν καθημερινά την επιστημονική στήριξη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μεταξύ άλλων, συνέστησαν τις διαστάσεις για τις μάσκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών. Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου».

Διαβάστε επίσης: Η αβάσταχτη τσαπατσουλιά του Μητσοτακικού κράτους!

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.