Αλληλοκατηγορίες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με φόντο τα σενάρια συγκυβέρνησης

Αλληλοκατηγορίες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με φόντο τα σενάρια συγκυβέρνησης

Φαίνεται ότι έπεσαν οι μάσκες μετά την πρώτη εκλογική μάχη που έφερε κερδισμένους τόσο για την ΝΔ όσο και για το ΠΑΣΟΚ. Οι διαφορετικές απόψεις που εξέφρασαν σήμερα η Μιλένα Αποστολάκη αλλά και ο Νίκος Ανδρουλάκης, σχετικά με το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία, αποκάλυψαν το τι προσδοκούν τα δύο κόμματα το ένα από το άλλο, με σκοπό να σταθούν εμπόδιο στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε μια προσπάθεια να καλύψουν το φλερτ… ο Άκης Σκέρτσος νωρίτερα ανέφερε πως ταυτίζεται «με το μαύρο οικονομικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ», το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας πως στόχος του είναι «να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναλυτικά η δήλωση Σκέρτσου:

«Αφού οι πολίτες απέρριψαν στην κάλπη την καινοφανή άποψη του κ. Ανδρουλάκη ότι το τρίτο κόμμα θα επιλέξει τον Πρωθυπουργό της χώρας, σήμερα ταυτίστηκε για άλλη μια φορά με το μαύρο οικονομικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για μια κατεστραμμένη οικονομικά Ελλάδα.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναμασά σήμερα όσα έλεγε προεκλογικά ο κ. Τσίπρας τα οποία κρίθηκαν και απορρίφθηκαν από τους πολίτες. Προσπαθεί δε να λανσάρει τις δικές του επιθυμίες ως ανάγκη για τη χώρα, εκφράζοντας άλλη μια καινοφανή θεωρία: ότι οι πολίτες ψηφίζουν στις 25/6 για αντιπολίτευση ενώ αυτό που κρίνεται είναι το αν η χώρα μας θα έχει μια αυτοδύναμη ισχυρή κυβέρνηση τετραετίας.

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ:

To ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής απάντησε αμέσως με αιχμηρό τρόπο στον Άκη Σκέρτσο για τη κριτική που άσκησε στην θέση του Νίκου Ανδρουλάκη

«Ο κ. Σκέρτσος και η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να συνηθίσουν στην τεκμηριωμένη αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Η περίοδος, που η αντιπολίτευση λειτουργούσε ως χρυσός τους χορηγός, τελείωσε», σχολίασε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ταυτόχρονα άσκησε δριμεία κριτική στη κυβέρνηση για το Πρόγραμμα Σταθερότητας για την περίοδο 2023-2026, που κατέθεσε στην Κομισιόν και όπως αναφέρει «περιλαμβάνει μια μεγάλη και παρατεταμένη δημοσιονομική προσαρμογή με πρωτογενή πλεονάσματα 1,1% για το 2023, 2,1% το 2024, 2,3% το 2025 και 2,5% το 2026.

Η κυβέρνηση όμως, παρά τις σημαντικές αυτές δεσμεύσεις, δεν συζήτησε καν την κατάρτιση του μεσοπρόθεσμου στη Βουλή».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο σχόλιό του υποστηρίζει πώς το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 45 δισεκατομμύρια ευρώ και το εμπορικό έλλειμμα είναι το υψηλότερο μετά το 2010.

Επισημαίνει τη σύσταση της της Κομισιόν, για καθαρές πρωτογενείς δαπάνες για την Ελλάδα, οι οποίες δεν θα πρέπει να αυξηθούν περισσότερο από 2,6% το επόμενο έτος σε σχέση με τις φετινές θέτοντας εν αμφιβόλω τις προεκλογικές υποσχέσεις της Νέας Δημοκρατίας για παροχές.

«Επ’ αυτών έχει κάτι να σχολιάσει ο κ. Σκέρτσος; Ας αφήσει τους φτηνούς χαρακτηρισμούς και ας μιλήσει επιτέλους για τη δημοσιονομική ταμπακιέρα», καταλήγει στο σχόλιό του το ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: koutipandoras.gr

Διαβάστε επίσης:

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αποκλείει συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με ΝΔ

Μετά την Μπατζελή και η Μιλένα Αποστολάκη αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter