Άλμα πρόκρισης για τον Τσιτσιπά στο Τορίνο

Άλμα πρόκρισης για τον Τσιτσιπά στο Τορίνο
Στη μονομαχία της Παρασκευής με τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλιεφ θα κριθεί η πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά στα ημιτελικά των ATP Finals στο Τορίνο. Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στον Ντάνιιλ Μεντβέντεβ και κέρδισε το θρίλερ με 6-3, 6-7 (11), 7-6 (1) σε 2 ώρες και 21 λεπτά.
Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε τον αγώνα “σπάζοντας” το σέρβις του Ρώσου και κυριάρχησε απόλυτα στη συνέχεια του πρώτου σετ. Το δεύτερο σετ κρίθηκε στο συναρπαστικό tie break (11-13), όπου ο Στέφανος σπατάλησε τρία match point. Στο τρίτο σετ ο Μεντβέντεφ προηγήθηκε με 5-3,  αλλά ο εκπληκτικός Τσιτσιπάς αντεπιτέθηκε και σφράγισε το ματς στο tie break με σκορ 7-1.
Ο 24χρονος Έλληνας παραμένει στο νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ ο Μεντβέντεφ βρίσκεται στο 7.
Στην πρεμιέρα, προχθές, ο Τσιτσιπάς είχε ηττηθεί από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, με 4-6, 6-7.  Ο περίφημος Σέρβος εξασφάλισε ήδη την παρουσία του στα ημιτελικά, όπως και ο Νορβηγός Κάσπερ Ρούουντ. Ο Ράφα Ναδάλ και ο Μεντβέντεφ αποκλείστηκαν με δύο ήττες.
Πριν τον αγώνα βραβεύτηκε ο Ισπανός Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος κατάφερε στα 19 του να τελειώσει τη σεζόν στο νούμερο ένα της λίστας της ATP.
H Λευκορωσίδα Αρίνα Σαμπαλένκα κέρδισε την αντίστοιχη διοργάνωση των γυναικών (WTA Finals).
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter